Як зробити смачний Шоколадний кекс і тепле молоко – ідеальне поєднання. Це саме те, що потрібно в прохолодний осінній день 🍂 Як зробити Шоколадний кекс з глазур’ю рецепт простий.
Інгредієнти
125 грн масло вершкове 82%
125 грам білий цукор
125 грам коричневий цукор
160 грам яйця або 3 шт
100 грам сметана 30%
60 грам какао
250 грам борошно
10 грам розпушувача
1/4 чайної ложки солі
Шоколадна глазур
350 грам темного або молочного шоколаду за бажанням
100 грам масла виноградних кісточок
100 грам фундук, попередньо обсмажити, почистити, дрібно порубати
Шоколадний кекс з глазур’ю покроковий рецепт
1. Масло кімнатної температури збиваємо з двома видами цукру, частинами вводимо яйця і додаємо сметану. Всі добре збити на мінімальний швидкості міксера. ⠀ Змішуємо борошно з какао і сіллю. І частинами вводимо в яєчно-масляну суміш. ⠀
2. Частина борошна можна замінити на горіхову борошно, можна додати в’ялену вишню. Вишню попередньо можна настояти на коньяк або ром. ⠀ Форму змащуємо маслом і викладаємо тісто. Ставимо в розігріту духовку на 180 градусів 45 хвилин. Якщо верх кексу починає підгоряти, накриваємо фольгою!
3. Шоколадна глазур. ⠀
Нагріваємо шоколад до 45 градусів, додаємо масло і горіхи, перемішуємо. Робоча температура 30 градусів. ⠀ Кекс остудити, зверху викласти в’ялену вишню і поливаємо зверху шоколадною глазур’ю. Вишню на кекс можна кріпити шоколадом. ⠀ Через 20 хвилин глазур застигає і кекс легко можна різати на порции.
Нагріваємо шоколад до 45 градусів, додаємо масло і горіхи, перемішуємо. Робоча температура 30 градусів. ⠀ Кекс остудити, зверху викласти в’ялену вишню і поливаємо зверху шоколадною глазур’ю. Вишню на кекс можна кріпити шоколадом. ⠀ Через 20 хвилин глазур застигає і кекс легко можна різати на порции.