Шоколадний млинцевий торт з шоколадним заварним кремом простий рецепт.
Інгредієнти
Діаметр тортика – 20 див.
РЕЦЕПТ ШОКОЛАДНИХ МЛИНЦІВ:
100 гр.рисового борошна
100 гр.безглютенової суміші (#гарнець )
25 гр.какао
45 гр.кокосового цукру
2ст.ложки світлого льону змолоти в кавомолці, залити 50 мл теплої води на 30 хвилин (або додати 2 яйця)
400 мл кокосового молока
150 мл. гарячої води
1/2 ч. л соди
1 ч. л. лимонного соку
20 мл олії ( рафінованої оливкової)
🍫 Шоколадний заварний крем
500 мл. кокосового молока
70 гр. кокосового цукру
40 гр. кукурудзяного крохмалю
50 гр.вершкового масла або пісного аналога. (рецепт смачного масла “як вершкове” є у мене на сторінці)
35 гр.какао порошку
Шоколадний млинцевий торт з шоколадним заварним кремом покроковий рецепт
1. Просіяти в миску борошно, цукор, какао, додати соду – перемішати. Додати “лляна яйце” , кокосове молоко об’єднане з гарячою водою і маслом, лимонний сік. Ретельно перемішати віночком або збити міксером. Випікати звичайним способом. Сковороду можна змащувати маслом для пензликом жарки.
2. Шоколадний заварний крем.
Змішати молоко, цукор і крохмаль в ковшике. Постійно помішуючи, нагрівайте суміш і доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Маса загусне – відразу приберіть з вогню і додайте масло. Перемішайте до однорідності. Як тільки маса для крему охолоне приберіть в холодильник на 1 годину. Перед використанням додайте какао і подрібніть блендером або міксером до однорідної текстури. Крем готов.
Змішати молоко, цукор і крохмаль в ковшике. Постійно помішуючи, нагрівайте суміш і доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Маса загусне – відразу приберіть з вогню і додайте масло. Перемішайте до однорідності. Як тільки маса для крему охолоне приберіть в холодильник на 1 годину. Перед використанням додайте какао і подрібніть блендером або міксером до однорідної текстури. Крем готов.
3. Збираємо торт:
Млинці можна обрізати кондитерським кільцем до потрібного діаметру або іншим зручним способом. Кондитерське кільце встановити на блюдо або підкладку, можна прокласти ацетатної плівкою. Всередину кільця викладати млинці, змащуючи кремом. На самий верхній не наносимо крем. Потім прибираємо в холодильник для стабілізації на 2-3 години. Прикрасьте по желанию.
Млинці можна обрізати кондитерським кільцем до потрібного діаметру або іншим зручним способом. Кондитерське кільце встановити на блюдо або підкладку, можна прокласти ацетатної плівкою. Всередину кільця викладати млинці, змащуючи кремом. На самий верхній не наносимо крем. Потім прибираємо в холодильник для стабілізації на 2-3 години. Прикрасьте по желанию.
4. Я залила тортик ганашем з шоколаду і кокосового молока (2 частини шоколаду 1 частину молока. У мене 80 гр. шоколаду і 40 – 45гр. теплого молока). Для цього розтопила темний шоколад і акуратно помішуючи додала тепле молоко. Готову суміш залила на тортик і відправила холодильник на 15 хвилин. Потім прикрасила ягодами і горіхами