Як зробити Шоколадний муссовый тарт пиріг простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Тісто:
200 р борошна,
110 г холодного злив.масла 82,5%,
30 г какао,
30 г цукру,
1 ч. л. розпушувач,
1/4 ч. л. солі,
холодна вода або молоко.
Начинка:
600 г молока максимальної жирності,
3 жовтки від великих яєць,
100 г цукру (з ванільним/або додати екстракт),
80 г темного шоколаду,
11 г желатину (220) + 50 г молока,
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
1 ст. л. какао,
2-3 ст. л. амаретто або коньяку (за бажанням).
Шоколадний муссовый тарт пиріг покроковий рецепт
1. В блендері з’єднати сухі інгредієнти для тіста. Додати нарізане кубиками масло, пробити. Якщо тісто не зібралося в кулю, додавати по ложці воду або молоко. Вимішувати Руками не потрібно. Тісто розкачати, розподілити в рознімної формі 18 см або кулінарному кольце.
2. Наколоти дно виделкою. Випікати при 180 гр. 20 хв. Бажано випікати з квасолею, щоб бортики не з’їхали і дно було рівним. Для крему молоко додати какао, поставити на вогонь і, помішуючи, закип’ятити. Желатин замочити. У мисці з’єднати до однорідності віночком жовтки, крохмаль і сахар.
3. В жовтки влити ополоник гарячого молока з какао, активно розмішуючи. Потім цівкою влити решту молока, помішуючи. Поставити суміш на маленький вогонь і уварити до загустіння (коли слід від пальця, проведений по лопатці, не буде затікати).
4. Прибрати з вогню. Додати амаретто, шоколад і желатин. Розмішати до однорідності. Вилити в основу. Прибрати в холодильник мінімум на 4 ч.