Пиріг зі сметанною заливкою з полуницями і малиною

Як зробити пиріг зі сметанною заливкою з полуницями і малиною рецепт в духовці. Скажу відверто, цей пиріг просто чудовий! Відразу зберігайте в закладки! Я його готую навіть взимку з замороженими ягодами, але влітку він особливо хороший зі свіжими! А взагалі рецепт універсальний, ягоди можна використовувати будь-які: вишню, полуницю, малину, смородину, чорницю! Можна також і з фруктами, наприклад, з абрикосами, персиками. Кожен раз ви отримаєте новий неповторний смак! А любителям сиру можна половину сметани замінити на сир і буде теж ніжно і приголомшливо!

Інгредієнти

Для тесту:
✔200 гр.борошна
✔100 гр.вершкового масла
✔3 ст. л. цукру
✔Щіпка солі
✔1 яйце

Для начинки:
✔350-400 гр.ягід (я використовувала 300 полуниці та малини 50)
✔2 яйця
✔300 гр.сметани (краще 20%)
✔150 гр.цукру
✔1 ч. л. ванільного цукру (у мене паста)
✔3 ст. л. борошна

Пиріг зі сметанною заливкою з полуницями і малиною покроковий рецепт

1. Цей рецерт основи я вважаю ідеальним та універсальним. Тісто виходить пісочним, розсипчастим, хрустким, практично не розмокає в процесі випічки. А ще воно відмінно підійде для тарти! Головне, це взяти холодне вершкове масло, швидко змішати його з борошном, цукром і сіллю до стану крихти (або порубати ножем, як роблю я, або за допомогою терки), додати одне яйце, перемішати, зібрати в кулю і прибрати в холодильник поки будемо готувати начинку.
2. Підкреслюю, що головне все робити швидко, щоб масло не встиг розтанути. Для начинки моєму ягоди, очищаємо від хвостиків, розрізаємо на половинки або четвертинки. Яйця, сметану, цукор, ванільний цукор і борошно змішуємо в чаші міксера. Розігріваємо духовку до 180 гр. Дістаємо тісто з холодильника.
3. Можна трохи розкачати качалкою, потім покласти у форму і вже пальцями рівномірно розподілити тісто, сформувавши дно і борти, або ж можна відразу розподіляти руками прямо у формі. Я використовувала діаметр 20 см, висоту бортів робила 4-5 див, можна взяти діаметр більше, просто пиріг тоді буде пониже.

4. Викладаємо ягоди на тісто, заливаємо сметанною масою, відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин. Пиріг готовий, коли заливка зверху повністю “схопилася”. Дати пирогу охолонути і можна приступати до чаювання з цією смакотою!