Шоколадний торт медовик з обліпихою і апельсином

Як смачно зробити Шоколадний торт медовик з обліпихою і апельсином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Коржі:
460 г борошна,
180 г цукру,
110 г сл.масла,
80 г меду,
2 великих яйця,
30 г голодував.какао,
25 г молока,
15 г соди,
5 г солі.

Конфі (можна готувати з будь-якого пюре на свій смак):
350 г очищеного від плівок апельсина,
150 г пюре обліпихи,
100 г цукру,
7 г пектину,
7 г кукурудзяного крохмалю.

Крем:
350 г сметани 25-30%,
300 г кисломолочного сиру,
280 г молока,
140 г цукру,
30 г кукурудз. крохмалю,
2 яйця,
2 жовтки,
ваніль або апельсина, натуральний. цедра.

Шоколадний торт медовик з обліпихою і апельсином покроковий рецепт

1. 1. Яйця збити з цукром і сіллю.
2. У сотейнику на невеликому вогні розтопити масло. Додати мед, молоко, какао і збиті яйця. Помішуючи, нагріти суміш (5 хв).
3. Всипати соду і, помішуючи, довести до утворення піни і повного розчинення цукру (10 хв). Зняти з вогню.
4. Частинами підсипати борошно, замішуючи тісто спочатку ложкою або лопаткою в комбайні, потім руками.
5. Розділити тісто на 9 шматків, підкотити, прикрити пакетом.
6. Розкачати кожен шматок по черзі, часто наколоти виделкою і випікати при 180 гр. 5 хв.
7. Гарячі коржі відразу обрізати. Дати охолонути на решітці.
8. Коржі можна складати один на одного тільки теплими, проклавши бумагой.

2. Конфі:
1. Пробити блендером апельсини з обліпихою.
2. Поставити на невеликий вогонь, нагріти до 50 гр.
3. Змішати цукор, крохмаль і пектин. Всипати в пюре. Пробити блендером.
4. Помішуючи, варити суміш після закипання 3 хв. Пробити.
5. Перелити в іншу ємність. Затягнути плівкою в контакт.
6. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч.
3. Крем:
1. Яйця трохи збити з жовтками до однорідності.
2. У сотейнику з’єднати молоко, яйця, сметану, цукор, крохмаль і ваніль/цедру.
3. Поставити на невеликий вогонь і, помішуючи, уварити до щільного загустіння.
4. Перелити в іншу ємність. Затягнути плівкою в контакт.
5. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч.
6. Заварний крем збити 1 хв. Продовжуючи збивання, по ложці ввести сирний сыр.

4. Збірка:
1. Конфі перекласти в кондитер. мішок.
2. Кожен корж промащувати кремом, на крем довільно нанести конфі, закрити наступним коржем і т. д.
3. Щоб торт швидше і краще просочився, затягнути його плівкою з боків і зверху і прибрати в холодильник.

Відео рецепт 👇