шоколадний Торт Медовик з вишнею та кремом зі сметани та згущеного молока

Як зробити смачний домашній Торт Медовик шоколадний з вишнею та кремом зі сметани і згущеного молока простий рецепт. Їду до неї на зустріч і вирішила саме викласти рецепт) Моя Саша любить все шоколадне і карамельне, а якщо ще вишню туди додати, то ммм. Хоча я і вірна класиці.

Інгредієнти

350 г борошна
50 г какао
100 г масла вершкового
50 г молока
100 г меду
100 г цукру
1,5 ч. л соди
1 ч. л солі
2 яйця

Крем:
500 г сметани 30% (якщо немає 30, то візьміть 25 і її потрібно буде дати)
200 г вершків 33-35%
Банка вареного згущеного молока

Конфі вишневе:
210 г вишневого пюре
40 г цукру
12 г крохмалю

шоколадний Торт Медовик з вишнею та кремом зі сметани і згущеного молока покроковий рецепт

1. В сотейнику з’єднати, цукор, сіль, масло, молоко і мед і нагрівати до повного розчинення цукру, додати соду, маса запіниться і збільшиться в об’ємі. Остудити 10 хвилин. Поступово просіяти борошно з какао і додасть збиті яйця, почати замішувати тісто спочатку лопаткою, а далі вже руками, відразу поділити на 12-13 частин і розкачати, обрізати по кришці від каструлі (у мене 16 см).
2. Важливий момент: не потрібно охолоджувати тісто, ми його розкачуємо ще теплим. Так простіше. Отже, обваляти шматочок тіста в борошні, розкачати, обрізати по кришці від каструлі, наколоти за весь корж виделкою і випікати коржі приблизно по 3-4 хвилини при 200 гр в заздалегідь розігрітій духовці. * з обрізків тесту знову розгортаємо коржі. ** кілька коржів змолоти для фінальної обсыпки.
3. Крем:
Всі інгредієнти з’єднати і збити міксером до пышности.
4. Конфі вишневе:
Вишню з цукром з’єднати в сотейнику, крохмаль розвести приблизно 1 ст. л води.
Вишню довести до кипіння, влити крохмаль і активно перемішати, маса буде кипіти, вирувати (все нормально), уварити до загустіння, накрити плівкою в контакт і остудити. Після прибрати в холодильник, щоб ягода остаточно загустела.
5. Зібрати торт за принципом корж-крем-корж-крем, через корж додавайте довільно вишневе конфі, обов’язково дати торту ніч пропитаться.