Як зробити Шоколадний Трайфл пташине молоко в стаканчиках домашній рецепт простий. 💓 Дуже смачний десертик і легко приготувати) Можна у вигляді тортика або порційних десертів. Я показала вам два варіанти🥰
Інгредієнти
Для бісквіта:
🥚яйця – 1шт
🥛молоко – 100 мл
🥃ростить.масло – 45мл
🥄цукор – 125гр
🥄сода – пол ч. л.
🥄розпушувач – пол ч. л.
🥄какао – 2ст.л.
💧окріп – 100мл
🍚борошно – 120гр
⠀
Для кремової маси:
🥄желатин -30г
💧вода – 150мл
Для суфле:
🥚білки – 10шт
🥄цукор – 150г
Для заварного крему:
🥚жовтки – 10шт
🥄цукор – 150г
🥛молоко – 200мл
🍚борошно-20гр
Для масляного крему:
🧈злив. масло – 150г
🥛згущене молоко – 100г
⠀
Для шоколадного ганаша:
🥛вершки – 80мл
🍫шоколад – 100 гр
Шоколадний Трайфл пташине молоко в стаканчиках домашній покроковий рецепт
1. Готуємо бісквіт. В яйця вливаємо молоко, рослинне масло, перемішуємо. Додаємо цукор, перемішуємо. Просіваємо борошно, соду, розпушувач, какао. Вливаємо окріп, ретельно перемішуємо. Виливаємо тісто у форму і випікаємо 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 180С. ⠀ Готуємо крем суфле. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо, щоб він розпух. ⠀
2. Далі готуємо крем-суфле в 3 етапи: заварний крем: жовтки, цукор, молоко і борошно перемішуємо, уварюють до загусання, постійно помішуючи. Остуджуємо. крем із згущеним молоком: З’єднуємо згущеного молока з вершковим маслом до однорідності. меренга 10 білків збиваємо до легкої пінки, поступово всипаємо цукор і збиваємо до густої, пухкої маси. ⠀
3. Далі розпускаємо желатин в мікрохвильовці або на водяній бані. Вливаємо желатин до білків. Збиваємо кілька хвилин до однорідності. Змішуємо два види креми: заварний і крем із згущеним молоком, злягла збиваємо до єдиної маси. Додаємо цю масу в чашу до білків з желатином. Трохи збиваємо до однорідності. ⠀
4. Готуємо шоколадний ганаш: З’єднуємо вершки з шоколадом на соляної банк або в мікрохвильовій печі. Даємо охолонути. ⠀
5. Збираємо. Вирізаємо бісквіт за формою. Викладаємо його у форму, заливаємо кремовою масою. (Після цього краще відправити в холодильник на годину, щоб застигло) Потім виймаємо, поливаємо остившім шоколадним ганашем, знову залишаємо в холодильнику до повного застигання. Потім прикрашаємо і подаем.
Відео рецепт 👇