Штоллен різдвяний масляний з сухофруктами і горіхами

Як смачно зробити Штоллен різдвяний масляний з сухофруктами і горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Який рік збиралася приготувати штоллен перед Новим роком. Результат перевершив всі очікування, максимально раджу готувати. Мені захотілося приготувати штоллен з вишнею та кеш’ю, але ви можете взяти свої улюблені горіхи і сухофрукти

Інгредієнти

– 380 г борошна⁣⁣⠀
– 150 г вершкового масла⁣⁣⠀
– 60 г цукру⁣⁣⠀
– 150 г сиру⁣⁣⠀
– 2 яйця⁣⁣⠀
– 10 г розпушувача ⁣⁣⠀
– цедра лимона і апельсина⁣⁣⠀
– 4 пакетики горіхової суміші «лав»
– 100 г Рому/віскі/коньяку ⁣⁣⠀
– ванілін ⁣⁣⠀
– 100 г вершкового масла для просочення⁣⁣⠀
– сах пудра⁣⁣⠀

Штоллен різдвяний масляний з сухофруктами і горіхами покроковий рецепт

1. Приготуємо сухофрукти. Горіхи з сухофруктами промити, якщо є необхідність. Я брала готову суміш, тому не промивала.⁣⁣⠀ Віскі прогріти на плиті до першого пара.⁣⁣⠀ Заливаємо сухофрукти гарячим віскі і залишаємо на пару годин.⁣⁣⠀

2. Для тіста вершкове масло і цедру збиваємо з цукром, додати яйця, сир і ще раз збиваємо. Борошно змішати з розпушувачем просіваємо в суміш і замішуємо тісто. Тісто буде густе. Зливаємо залишився віскі/ром з сухофруктів і додаємо в сухофрукти в тісто. Добре перемішуємо.⁣⁣⠀ Формуємо штоллен. Я зробила форму з паперу для випічки – щоб штоллен не расползся під час випічки.⁣⁣⠀
3. Випікаємо штоллен при температурі 160-170С ~ 1 годину.⁣⁣⠀ 100 г вершкового масла розтоплюємо і рясно змащуємо гарячий штоллен, до вбирання. Зверху рясно посипаємо цукровою пудрою, злегка утрамбовувавши її, щоб утворилася скоринка.⁣⁣⠀ Готовий штоллен накриваємо папером для випічки і фольгою, даємо остыть.