Як смачно зробити Штоллен різдвяний масляний з сухофруктами і горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Який рік збиралася приготувати штоллен перед Новим роком. Результат перевершив всі очікування, максимально раджу готувати. Мені захотілося приготувати штоллен з вишнею та кеш’ю, але ви можете взяти свої улюблені горіхи і сухофрукти
Інгредієнти
– 380 г борошна⠀
– 150 г вершкового масла⠀
– 60 г цукру⠀
– 150 г сиру⠀
– 2 яйця⠀
– 10 г розпушувача ⠀
– цедра лимона і апельсина⠀
– 4 пакетики горіхової суміші «лав»
– 100 г Рому/віскі/коньяку ⠀
– ванілін ⠀
– 100 г вершкового масла для просочення⠀
– сах пудра⠀
Штоллен різдвяний масляний з сухофруктами і горіхами покроковий рецепт
1. Приготуємо сухофрукти. Горіхи з сухофруктами промити, якщо є необхідність. Я брала готову суміш, тому не промивала.⠀ Віскі прогріти на плиті до першого пара.⠀ Заливаємо сухофрукти гарячим віскі і залишаємо на пару годин.⠀
2. Для тіста вершкове масло і цедру збиваємо з цукром, додати яйця, сир і ще раз збиваємо. Борошно змішати з розпушувачем просіваємо в суміш і замішуємо тісто. Тісто буде густе. Зливаємо залишився віскі/ром з сухофруктів і додаємо в сухофрукти в тісто. Добре перемішуємо.⠀ Формуємо штоллен. Я зробила форму з паперу для випічки – щоб штоллен не расползся під час випічки.⠀
3. Випікаємо штоллен при температурі 160-170С ~ 1 годину.⠀ 100 г вершкового масла розтоплюємо і рясно змащуємо гарячий штоллен, до вбирання. Зверху рясно посипаємо цукровою пудрою, злегка утрамбовувавши її, щоб утворилася скоринка.⠀ Готовий штоллен накриваємо папером для випічки і фольгою, даємо остыть.