Штоллен різдвяний сирний

Як смачно зробити Штоллен різдвяний сирний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. В минулому році ми ділилися з вами перевіреним рецептом дріжджового штоллен. Але мода на цей вид випічки не проходить, тому в цьому році ми вирішили запропонувати більш простий, але нітрохи не менш смачний варіант – сирний штоллен.
Тільки що випечений штоллен змащують вершковим маслом і посипають цукровою пудрою. Через годину операцію повторюють, в результаті утворюється щільне покриття. Сирний штоллен не прийнято довго зберігати, його можна спекти напередодні свята. А зараз – саме час потренуватися.

Інгредієнти

На 2 штуки:
250 г вершкового масла
250 г цукру
2 яйця
550 г борошна
2 ч. л. розпушувача
½ ч. л. питної соди
250 г нерассыпчатого сиру жирністю 5-9% (всю зайву рідину видалити!)
200 г рубаного мигдалю
250 г родзинок (світлого або темного)
200 мл рому
по 50 г нарізаних кубиками апельсинових і лимонних цукатів
цедра і сік 1 лимона
1 ст. л. ванільного цукру
1 ч. л. суміші пряникових спецій

Для обробки:
100-150 г вершкового масла
цукрова пудра

Штоллен різдвяний сирний покроковий рецепт

1. Напередодні приготування ізюм залийте ромом. Розігрійте духовку до 180С. Застеліть деко папером для випічки. Цукор змішайте з цедрою і розітріть ложкою, щоб розкрився аромат цедри. М’яке вершкове масло збийте добела із цим цукром. Продовжуючи збивати, додайте яйця, потім сир, ванільний цукор, суміш пряникових спецій і лимонний сок.
2. Перемішайте віночком борошно з розпушувачем і содою, насипте в масляну суміш і замісити м’яке тісто. Вмішайте спочатку мигдаль, потім цукати і в кінці родзинки, злегка присипаний борошном. Розділіть тісто на 2 частини. Кожну частину розімніть в прямокутник товщиною близько 2 див. Складіть тісто по довгій стороні до центру і перекладіть штоллени на деко на відстані один від одного. Випікайте 40-45 минут.
3. Перекладіть штоллени на решітку, щедро змастіть розтопленим вершковим маслом і посипте цукровою пудрою. Через годину ще раз змастіть маслом і посипте пудрою. Остиглі штоллени загорніть в пергамент і в плівку і приберіть в холодильник. У такому вигляді штоллени можна зберігати до тижня. Перед подачею дайте зігрітися до кімнатної температуры.