Всім привіт! 🙋♀️Сьогодні готуємо торт за мотивами популярного шведського торт ПРИНЦЕСА! Це дуже легкий, ніжний і свіжий торт!
Інгредієнти
на торт 16 см
заварний крем 1 (у мене залишився зайвий, в рецепті я перерахувала):
молоко 250 р
ванільна паста 0.5 ч. л
цукор 40 г
кукурудзяний крохмаль 20 р
жовтки 3 шт
бісквіт:
яйця 4 шт
цукор 140 р
борошно 100 г
кукурудзяний крохмаль 40 г
вершковий крем 2:
вершки 250 г
цукрова пудра 45 г (за смаком)
просочення:
згущене молоко 20 г
вода 40 р
начинка:
мандарини очищені від перегородок 200 р
марципан 350 г
Шведський торт Принцеса покроковий рецепт
1. Заварний крем. Змішуємо жовтийки, ваніль, цукор, кукурудзяний крохмаль і невелику кількість молока від загальної кількості. Інше молоко доводимо до кипіння і вливаємо тонким струмком у жовткову масу. Переливаємо суміш в сотейник і доводимо до кипіння на повільному вогні, постійно помішування. Готовий крем накрити харчовою плівкою в контакт, остудити до кімнатної температури, потім поставити в холодильник на 2 часа.
2. Бісквіт. Яйця з цукром збити міксером на високій швидкості не менше 10 хвилин. Борошно і крохмаль змішати і частинами просіяти до яєць. Акуратно перемішати силіконової лопаткою. Тісто вилити у форму 16 см і випікати при 160 градусах 35-40 хвилин до сухої шпажки. Готовий бісквіт розрізати на 3 коржа.
3. Вершки збити з цукровою пудрою до стійких пиков.
4. Збірка. Перший корж просочити, відсадити шар заварного крему і зробити бортик. На заварний крем викласти мандарини, зверху встановити другий корж і просочити його. Поверх коржа викласти гіркою збиті вершки (частина вершків залишаємо на вирівнювання) і останній корж. Торт обмазати вершками і поставити в холодильник на 2 години. Охолоджений торт вирівнюємо вершками і покриваємо марципаном.