Як зробити смачні Шведські булочки з корицею і кардамоном рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
500 гр борошна (у мене закінчилася біла мука і на фото в булочках біла і цільнозернові, у вас вони будуть світлими)
150 гр сл. масла
щіпка солі
50 гр цукру
200 мл молока
2 яйця з 0
7 гр сухих дріжджів
Начинка
200 гр коричневого цукру
80 гр сл масла
2 ст л кориці
по 1/3 год л імбиру, кардамону і меленої гвоздики
Для змащування
1 яйце
Мигдаль для декору
Шведські булочки з корицею і кардамоном покроковий рецепт
1. Змішати молоко, цукор, сіль і яйця. Всипати борошно, дріжджі і додати м’яке сл. масло. Ретельно вимішуємо хвилин 5, накриваємо і у тепле місце на час.
2. Присипка стіл борошном, розкачуємо тісто в прямокутний пласт, змащуємо м’яким вершковим маслом і посипаємо цукром з спеціями. Загортаємо один край тесту до центру і другим краєм накрываем.
3. Виходить довгастий прямокутник, розрізаємо на смужки, чим ширше, тим більше булочки будуть. На смужечці робимо надрізи (дивись відео у каруселі) і заплітаємо кіскою, звертаємо в клубок. Змащуємо яйцем і посипаємо мигдалевими пелюстками. Випікати 20 хв при 200 C.
Відео рецепт 👇