Як зробити Шведські фрикадельки як в ікеа з вершковим соусом на сковороді простий рецепт. Популярні на весь світ фрикадельки можна дуже легко і швидко приготувати вдома👩🏻🍳. По хорошому їх подають з кислим брусничним соусом, це відмінне поєднання. І звичайно ж домашні фрикадельки як не крути будинку в рази смачніше.
Інгредієнти
На 5 порцій:
🥩1 кг яловичого фаршу або свино-яловичого (я мене індичка)
🥚1 шт. яйце
🌿2 ч. л. сухої петрушки (можна свіжий)
🥄1 ч. л. свіжомеленого перцю
🥄1/4 ч. л. мускатного горіха
🧄2 ч. л. сухого часнику
🧂1 ч. л. солі
🧅1 шт. середня цибулина
🥄2-3 ст. л. панірувальних сухарів (у мене манка)
Соус
🍚60 р. борошна
🧈60 р. вершкового масла
🥩600 мл яловичого бульйону (у мене курячий)
🥛150 мл. вершків 20-36%
🥄2 ч. л. діжонської гірчиці не в зернах
сіль, перець за смаком
Шведські фрикадельки як в ікеа з вершковим соусом на сковороді покроковий рецепт
1. Цибулю дрібно порізати або подрібнити в блендері. Змішати всі інгредієнти. Сформувати кульки, будь-якого розміру Обсмажити на олії з усіх боків до готовності. Зняти з вогню, перекласти на паперовий полотенце.
2. Соус. Обсмажити борошно на сухій сковороді до золотистого кольору. Додати вершкове масло, розмішати. Потроху додавати гарячий бульйон, кожен раз активно помешивая.
3. Коли ввели весь бульйон, додати вершки, сіль, перець, гірчицю, розмішати. Соус готовий, можна полити їм фрикадельки або ще трохи протушкувати їх в соусе.
4. Мені подобається протушкувати в соусі. Покласти фрикадельки в соус, тушкувати 15-20 минут.
Відео рецепт 👇