Сливовий пиріг з корицею і коричневим цукром

Як зробити дуже красивий Сливовий пиріг з корицею і коричневим цукром рецепт простий в духовці. Коротко про пиріг: смачно, просто, швидко (якщо не рахувати час приготування🙈) .

Інгредієнти

Тісто
120 г сл. масла
150 г цукру
2 яйця
1 ч. л. розпушувача
160 г борошна
щіпка солі

Начинка
10-12 шт. злив
2 ч. л. коричневого/білого цукру
1 ч. л. кориці(за смаком та бажанням)

Форма Ø від 20 до 24 см

Сливовий пиріг з корицею і коричневим цукром покроковий рецепт

1. У мене форма для тарта: по денця Ø 20, по верху Ø 24 див Дно я застелила пергаментом, боки змастила сл.маслом, посипала борошном(зайву струсила). Якщо б я випікала в рівній формі, то застелила б папером і дно, і боки. ⠀ Масло і яйця повинні бути кімнатної tº ☝. Сливи розрізала уздовж навпіл, видалила кісточки. ⠀
2. Масло, сіль, цукор збила до посветления. По одному ввела яйця, збиваючи після кожного до повного з’єднання. Далі збила масу до пишноти і розчинення цукру. ⠀ До маси додала просіяне з розпушувачем борошно, перемішала лопаткою(довго не вимішуємо). Тісто виклала у форму, разровняла.
3. Зверху виклала половинки слив зрізом вгору, посипала сумішшю цукру з корицею. ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 50 хв. Час буде варіюватися від розміру форми і особливостей духовки.У мене довго пропікався серединка. У будь-якому випадку готовність перевірити на суху лучинку.