Смачні баклажани з волоськими горіхами по грузинськи

Смачні баклажани з волоськими горіхами по грузинськи простий рецепт закуски. Улюблені, дуже смачний салат або закуску або баклажани по грузинськи принесла. Це неймовірно смачно, обов’язково пробуйте 😍

Інгредієнти

Баклажани 3 шт.
Волоські горіхи 200 р
Кінза
Цибуля 1 шт середній
Часник 3 зубчики
Винний оцет білий (в оригіналі, адаптований рецепт дозволяє замінити на натуральний йогурт або сметану 3-4 ст. л.) 1 стіл.л.
Сіль за смаком
Мелені насіння кінзи
Хмелі-сунелі
Перець за смаком
Рослинна олія 1-2 ст/л
Уцхо сунелі
Імеретинський шафран
Гранатовий сік або зернятка
Гранат для приборкання

Смачні баклажани з волоськими горіхами по грузинськи покроковий рецепт

1. Волоські горіхи повинні бути очищені. Якщо вони не обсмажені, то краще обсмажте на сухій сковороді (близько 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Обсмажені горіхи смачніше і ароматні. Потім пропустіть через м’ясорубку або подрібнюйте з качалкою, як я. Баклажани добре промийте. Обсушити паперовими рушниками. Видаліть плодоножку.

2. Наріжте поздовжніми пластинами .Щоб уникнути гіркоти у смаку, овочі посоліть, залиште на 30 хвилин. Утворену рідину злийте. У сковороді розігрійте олію з високою температурою згоряння. Обсмажуйте баклажани з двох сторін на середньому вогні до румяности.

3. Викладіть готові “язички” на паперові рушники, які вбере зайвий жир. Потім обсмажені, подрібнені волоські горіхи покладіть в блендер, туди ж додайте зелень, приправи, оцет, часник, цибулю і гарненько збийте, якщо маса густа, додайте трішки виноградний сік, виходить не дуже рідка і не густа маса, яка можна буде змастити на баклажани, консистенція показала на відео 👌.
4. В кінці, за бажанням додаємо гранатові зернята і перемішаємо, виходить дуже смачна начинка 🤤 На краєчок гарячих баклажанових «язичків» , викладіть підготовлену горіхову масу (приблизно 1 ст. л.) і відразу скрутіть в рулетики.

5. Готові баклажани по-грузинськи можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Прикрашаємо з гранатами 👌

Відео рецепт 👇