Баклажани в томатному соусі на зиму обалденние

Баклажани в томатному соусі на зиму, приготовані за цим рецептом – смачна закуска. Якщо ви любите баклажани то безсумнівно оцініть яскравий і насичений смак цього салату. Баклажани виходять дуже смачними. Як приготувати Баклажани в томатному соусі на зиму обалденние рецепт простий.

Інгредієнти

1200 г баклажанів;
олія для обсмажування баклажанів.

Для томатного соусу:
1500 г помідорів;
300 г болгарського перцю;
150 р ріпчастої цибулі;
1 головка часнику ( я не додавала)
1 стручок гострого перцю ( я не додавала)
2 ст. л. солі;
3 ст. л. цукру;
100 мл оцту 9%.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 літри готового продукту

Баклажани в томатному соусі на зиму обалденние покроковий рецепт

1. Баклажани вимити, відрізати плодоніжки. Нарізати баклажани кружечками Нарізані баклажани пересипати сіллю. Через хвилин 20 промити під холодною водою і обсушити. обсмажити на рослинному маслі з двох сторін. Помідори вимити і зробити на них хрестоподібні надрізи. Залити помідори окропом і залишити на 5-10 хвилин, потім залити холодною водою. Очистити помідори від шкірки і нарізати произвольно.

2. Приготувати цибулю, болгарський і гострий перець, часник. Очистити перець від насіння, цибулю і часник від шкірки. Нарізати довільно. Всі овочі, крім баклажанів, пропустити через м’ясорубку. Вийде близько двох літрів овочевого пюре. Поставити каструлю з овочевим пюре на повільний вогонь і довести до кипіння, періодично помешивая.

3. Варити близько 40 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина і томатний соус став густим. У томатний соус в процесі приготування додати сіль, цукор і спеції, перемішати. Потім викласти в соус обсмажені баклажаны.

4. Готувати баклажани в томатному соусі ще 20 хвилин, на дуже повільному вогні, не допускаючи сильного кипіння і не забуваючи акуратно помішувати. За 5 хвилин до готовності влити оцет. Розкласти баклажани в томатному соусі по стерилізованим банкам, накрити прокип’яченими кришками. Банки перевернути, укутати ковдрою і залишити до повного остывания.

Відео рецепт 👇