Риба барабуля смажена на сковороді золота

Риба барабуля смажена на сковороді золота простий рецепт! Ну що за чудова рибка з чорноморського узбережжя, ще відома під ім’ям султанка. Водиться так само на Азовському і Середземному морі. Беріть обов’язково дрібну, таку і потрошити не треба, як дрібну корюшка. А ось хитрість хрусткою панірування я вам розповім.
Золотий час для рибалок настає в травні-червні – в цей період прибережні води швидко прогріваються і зграї барабулек спрямовуються до берега, щоб підкріпитися напередодні нересту. Я розжилася цієї охолодженої рибкою саме в червні, але в заморожуванні вона частенько буває.
Згідно з деякими повір’ями, барабулька постійно подавалася до столу турецьким султанам, простим смертним заборонялося вживати її в їжу. Відомі художники, в тому числі Клод Моне і П’єр Огюст Ренуар додавали цю рибу на свої полотна, як би підкреслюючи ставлення гурманів до неї.

Інгредієнти

✔️100 гр пшеничного борошна в/с
✔️2 ст л кукурудзяного цільнозерновий борошна
✔️2 ст ложки кукурудзяного крохмалю
✔️1 чл солі

Панірування вистачить на 1-1,5 кг барабулі!

Риба барабуля смажена на сковороді золота покроковий рецепт

1. Рибку промити під проточною холодною водою, так облетить вся луска, обсушити, злегка присолити. Перемішати в пакеті всі інгредієнти для панірування, помістити туди барабульку частинами і добре потрясти пакет, обтрусить рибу від зайвої панировки.

2. Смажимо на суміші рослинного і топленого масла, жар 8 з 9 по 2 хв на бік, не пересушите!

3. Для соусу відмінно підходить соус тартар: змішую майонез і сметану в рівних пропорціях, додаю корнішон на тертку, можу додати трохи зернистої гірчиці укроп.