Смачний яблучний пиріг краще шарлотка

Як зробити Смачний яблучний пиріг краще шарлотка рецепт простий в духовці. Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати смачний яблучний Пиріг дуже ніжний, соковитий і ароматний. Можливо, з вигляду він схожий на Шарлотку, але це не Шарлотка. Кількість інгредієнтів розрахована на пиріг діаметром 19 см, висотою 5,5 см, вагою 850 грамів.

Інгредієнти

Тісто
2 яйця
90 г (4,5 ст. ложки без верху) цукру
10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру
80 грам (8 ст. ложок) рослинного масла
100 грам (мл) молока
180 грам (9 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
5 грам (1 повна ч. ложка) розпушувача для тіста
щіпка солі

Яблука
400 грам яблука без серцевини
20 грам вершкового масла
20 г (1 ст. ложка без верху) цукру
5 г (1 ч. ложка) ванільного цукру
1/3 ч. ложки кориці

Смачний яблучний пиріг краще шарлотка покроковий рецепт

1. Яблука вимиємо, видалимо серцевину і наріжемо скибочками завтовшки приблизно 5 мм Для начинки нам знадобиться 400 грамів яблук. Це приблизно 4 яблука середньої величини. Нарізані яблука посипаємо 20 грамами або 1 ст. ложкою цукру і перемішуємо. На сковороді розтопити 20 грамів вершкового масла. Висипаємо яблука на сковороду і періодично помішуючи, на середньому вогні, згасимо яблука 5-8 хвилин. В залежності від того, який у вас сорт яблук. Я гасила яблука 5 хвилин. Якщо у вас яблука зимові, жорсткі, то можна трохи довше. Яблука не повинні розвалюватися. В кінці додаємо 1 ч. ложку ванільного цукру і 1/3 ч. ложки корицы.

2. Ванільний цукор і корицю можна додавати за смаком. Перемішуємо до однорідного стану і знімаємо з вогню. Перекладаємо яблука на тарілку і залишаємо на столі. Приготуємо тісто. Тісто готується досить швидко, тому не забудьте включити духовку нагріватися до 180 градусів Цельсія. У мене всі продукти кімнатної температури. У чашу всипаємо 90 грамів цукру 10 г або 2 ч. ложки ванільного цукру щіпка солі 2 яйця Починаємо збивати на невеликій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість до максимуму. Яєчна суміш посвітлішає, стане повітряної і збільшитися в розмірі приблизно 2-2,5 раза.
3. Вливаємо 80 грамів рослинної олії. На максимальних оборотах міксера перемішуємо до однорідно стану. Вливаємо 100 грамів (мл) молока кімнатної температури. На великих оборотах міксера перемішуємо до однорідно стану. Просіваючи додаємо 180 грамів пшеничного борошна 5 г розпушувача для тіста Акуратно вмешаем борошно, щоб вона не розлетілася при перемішуванні І перемішаємо на невеликих оборотах міксера, не довго, до однорідного стану. Зберемо тісто зі стінок і промешаем по дну. Я випікаю пиріг у формі діаметром 19 см.

4. Дно форми закриваю пергаментним папером, боки форми тефлоновою стрічкою. Замість тефлонової стрічки можна використовувати пергаментний папір або змастити краї форми вершковим маслом і злегка присипати борошном. Переливаємо частину тіста у форму і рівномірно розрівнюємо. Зверху в один ряд викладаємо яблука. Поливаємо яблука трохи тестом. На тісто викладаємо ще один ряд яблук. Яблука заливаємо рештою тестом. На тісто викладаємо залишилися яблоки.
5. Ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів Цельсія духовку на 50-60 хвилин. Час випічки залежить від розміру пирога і вашої духовки, у мене пиріг випікався 55 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо в середину, так як середина пропікається останньої. Якщо паличка виходить сухою, без залишків мокрого тіста, значить пиріг готовий. Даємо пирогу охолонути у формі хвилин 10-15 і звільняємо від формы.

6. Перекладаємо на решітку і залишаємо остигати до кімнатної температури. Хоча зробити це дуже складно, аромат на кухні стоїть просто чарівний. Остиглий пиріг для краси я посипаю цукровою пудрою. Розрізаю пиріг на шматочки і подаю до столу. Пиріг дуже смачний, в міру солодкий, у нього ніжне тісто, і дуже ароматний і соковитий яблучна начинка.

7. Якщо вам сподобався рецепт, тоді діліться цим відео з друзями, ставте лайки, пишіть коментарі. Підписуйтесь на мій канал, дивіться мої інші відео, мені буде дуже приємно. Бажаю вам приємного апетиту і гарного настрою!