Смажені баклажани з болгарським перцем і часником на зиму простий рецепт 🍆🌶 – рекомендую. Це дуже смачно! У минулому році на просторах інтернету я відкрила для себе цей чудовий рецепт і хочу зауважити, що він заслуговує повторення і в цьому році 👍 Ну і, звичайно, поспішаю поділитися рецептом з Вами, мої дорогі.
Інгредієнти
літрові банки;
🔶баклажани (я беру ~5кг-10кг на 5-10 літрових банок);
🔶перець болгарський (з розрахунку 2шт. на банку, можна і більше );
🔶часник подрібнений (1ч.л. на банку);
🔶петрушка і кінза (кілька гілочок на банку)
🔶сіль (1ч.л. на банку);
🔶цукор (2ст.л. на банку);
🔶оцет 9%-й (60гр. на банку)
🔶масло для смаження.
Смажені баклажани з болгарським перцем і часником на зиму покроковий рецепт
1. Процес приготування дуже простий. Нарізаємо баклажани 🍆 на четвертинки або на 8 частин, якщо вони великі. Обсмажуємо у великій кількості олії на сильному вогні до рум’яної скориночки і відразу складаються в гарячу стерильну банку, пересипаючи часником, кінзою і петрушкой.
2. Туди ж обсмажуємо болгарський перець 🌶 (можна цілком з насінням, можна і “потрошених”). Я чищу і всередину ще шматочок баклажана кладу, коли вкладаю в банку (щоб більше влізло 😅 – жадібність вона така 😅).
3. Заповнюємо таким чином банку цілком. Потім в банку додаємо сіль, цукор, оцет і заливаємо киплячою водою по плічка. Закатуємо! Струшуємо банку, щоб сіль і цукор розчинилися і догори дном закутуємо до повного охолодження (приблизно на добу). Готово! 😊 Зберігається у коморі! 👍