Джем, варення з кабачків шматочками з лимоном на зиму

Джем, варення з кабачків шматочками з лимоном на зиму простий рецепт. Рецепт джему, конфітюру або просто варення з кабачків😁⬇️. Підходить для начинки в капкейки, торти, до млинців, сиру. Їсти просто так ложкою теж дуже смачно.💕

Інгредієнти

Кабачок – 500 гр.⠀
Лимон – 250 гр (у два рази менше, ніж кабачків).⠀
Цукор – 750 гр (стільки, скільки кабачків з лимонами).⠀
Пектин – 10 гр (або Желфикс, Конфитюрка).⠀
Імбир за бажанням, у мене мелений для легкої нотки 0,5-1 ч. л.⠀

Скажу відразу, якщо у вас немає пектину або інших зазначених желирующих сумішей (їх в сезон закаток можна купити в звичайних магазинах), готуйте без них. Просто варіть джем трохи довше і він буде більш рідким.⠀

Джем, варення з кабачків шматочками з лимоном на зиму покроковий рецепт

1. Кабачок почистити, видалити насіння, натерти на крупній тертці або порізати кубиками.⠀ ⠀ Лимон порізати тонкими невеликими скибочками (я ріжу лимон навпіл і кожну половинку на 3-4 частини).⠀ ⠀
2. 50 гр цукру з’єднати з пектином, розмішати.⠀ ⠀ В сотейнику з’єднати кабачки, лимон, цукор, імбир за бажанням.⠀ ⠀ Відправити нагріватися. Коли маса стане трохи тепла, дощиком, постійно помішуючи, всипати пектин з цукром.⠀ ⠀
3. Після закипання варити 20-30 хвилин на невеликому вогні.⠀ ⠀ Можна відправити під кришку в стерилізовані банки.
4. Я просто зберігаю в холодильнику. З’їдається досить швидко.😉⠀ ⠀ Цей джем – те небагато, що мої чоловіки із задоволенням їдять з кабачка.😁⠀