Соковитий смажений стейк лосося на сковороді з вершковим соусом простий рецепт.
Інгредієнти
Інгредієнти для смаження риби:
•Лосось – 500г
•Часник – 2-3 зубчики
•Розмарин – 2 гілочки
•Чебрець – 2 гілочки
•Оливкова олія – 20мл
•Сіль – 1/2ч.л
•Перець – 1/3ч.л
Інгредієнти для соусу:
•Цибуля шалот – 1/2шт
•Часник – 2 зубчики
•Вершкове масло – 20г
•Борошно – 1/2ст.л.
•Вершки 22% – 250мл
•Шпинат – 200г
•Сир дор блю – 50г
•Цедра лимона – за смаком
•Сіль – 2 щіпки
•Перець – за смаком
Смажений стейк лосося на сковороді з вершковим соусом покроковий рецепт
1. Посолити, поперчити рибу і змастимо оливковою олією, відставимо убік. Краще, щоб риба була кімнатної температури. Наріжемо і підготуємо всі необхідні інгредієнти. Раскалим сковорідку і викладемо рыбку.
2. Смажимо на середньому вогні одну хвилину і додамо в сковороду часник, чебрець і розмарин, смажимо ще 1.5-2 хвилинки і перевертаємо на інший бік. Тримаємо рибу ще 2-3 хвилини, після чого викладаємо на деко з фольгой.
3. У сковороду, де смажилася рибка додамо лук і обсмажимо до легкої прозорості, слідом йде вершкове масло і трохи борошна, гарненько все перемішати і додамо сливки.
4. Якщо вийде занадто густо, то ви можете розвести соус водою до потрібної консистенції. Видавимо пару зубчиків часнику і додамо шпинат з сиром в соус, чекаємо коли сир розплавиться і натираємо трохи лимонної цедры.
5. Пробуємо на сіль з перцем і знімаємо з вогню, соус готовий. Викладаємо в тарілку соус і зверху рибу (попередньо я зняв з риби шкіру і кістки), прикрашаємо микрозеленью і часточкою лимона.
Відео рецепт 👇