Сметанний торт без випічки з желатином

Як зробити дуже смачний Сметанний торт без випічки з желатином рецепт простий. Не уявляю своє життя без духовки. Як-то вона у мене не працювала пів року, ох і мука 😱 це було… Точно знаю, що у багатьох дівчат немає духовки, а побалувати себе або другу половинку солодким хочеться. Тут на допомогу приходять тістечка без випічки, але цей відрізняється ще й тим що він без желатину. Не буду довго рассписывать на скільки він смачний. Просто подивіться, яка у нього ніжна текстура 🤤.

Інгредієнти

для форми Ø 18 h6 див.

Основа:
🍪300 р. пісочного шоколадного печива
🍫2 ст. л. какао-вади (якщо печиво шоколадне як у мене)
🧈120 г вершкового масла

Крем:
🥄150 р. цукру
🌽35 р. кукурудзяного крохмалю (або 50 г. борошна)
🥄Щіпка ваніліну (або 10 р. ван.сах)
🥚2 шт. яйця
🥛400 р. сметани 15-25%
🧈100 р. вершкового масла 82%

Сметанний торт без випічки з желатином покроковий рецепт

1. Основа.
Печиво з какао подрібнити в крихту (якщо у вас шоколадне печиво какао не додавати). Додати м’яке вершкове масло, размешать.

2. Крем.
У каструлю з товстим дном висипати цукор, ванілін і крохмаль, розмішати вінчиком. Додати яйця, розмішати до легкого посвітління. Додати сметану, розмішати. Поставити на вогонь, постійно помішуючи і не зупиняючись ні на секунду довести до загустіння. Як тільки загусне тримати помішуючи на вогні ще 2 хв. Зняти з вогню, остудити на холодній бані або ж просто при кімнатній t затягнувши плівкою. t крему повинна бути кімнатної і збігатися з t вершкового масла. Вершкове масло кімнатної t збити до білого. По 1 ст. л. додавати до маслу заварний крем продовжуючи збивати. Коли повністю втрутився, додати ще 1 ст. л заварного крему і т. д. поки весь не закончится.

3. Збірка.
На дно форми покласти пергамент. Якщо у вас кондитерське кільце поставити його на тарілку. Стінки форми зсередини застелити ацетатної плівкою. Висипати 2/3 крихти в форму. Утрамбувати дно, сформувати бортики висотою 6 див. Викласти весь крем, разровнять.

4. Посипати що залишилася крихтою. Лопаткою пройтися по краях торта, злегка вдавлюючи крихту в крем. В холодильник мінімум на 5 ч.

Відео рецепт 👇