Малиновий зефір

Рецепт Малинового зефіру домашнього рецепт. Давно зефіру не було 😄 треба виправлятися!

Інгредієнти

Малинове пюре – 150г
Яблучне пюре – 100г
Білки яєчні – 40г

Сироп:
Цукор – 450г
Сироп глюкози – 40г
Агар-агар – 9г
Вода – 140г

Малиновий зефір покроковий рецепт

1. В чашу міксера покласти два пюре (малинове без кісточок) і білки. Поставити збиватися низькій швидкості. У товстостінний сотейник влити воду і агар-агар. На низькому нагріванні, помішуючи, довести суміш до легкого загустіння. Всипати цукор, глюкозний сироп і швидко перемішати лопаткою. Зварити сироп до 110 С, помешивая.

2. Сотейник повинен бути високий, тому що піднімається піна. В цей час збити білки з пюре до пишноти. Сироп вливати тонкою цівкою, продовжуючи збивати на середній швидкості, швидкість поступово збільшувати. Збивати після вливання сиропу 2 хвилини. Маса повинна стати стабільною, але залишатися досить гарячою (близько 45-50 С).

3. Перекласти у великий мішок з насадкою. У мене 1В. Відсадити зефір на пергамент і дати йому стабілізуватися близько 10 годин. Якщо у вас волого у приміщенні, може знадобитися більше часу. З’єднати половинки і обсипати цукровою пудрою. Зберігати герметично при кімнатній температурі до недели.

Відео рецепт 👇