Сметанний торт Дамські пальчики з вареним згущеним молоком і горіхами

Сметанний торт Дамські пальчики з вареним згущеним молоком і горіхами простий рецепт.

Інгредієнти

▫️Масло вершкове (150 гр.)
▫️Молоко (1,5 склянки)
▫️Сіль (0,5 ч. л.)
▫️Борошно (1,5 склянки)
▫️Яйця (4 шт.)
▫️Сметана (0,400 г) 20%
▫️Варена згущене молоко (0,400 гр)
▫️Горіхи для прикраси

Сметанний торт Дамські пальчики з вареним згущеним молоком і горіхами покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо заварне тісто. Для цього налийте в каструльку молоко, додайте сіль і сл. масло. Доводимо до кипіння. Всипте відразу всю муку. Прогрівайте масу на слабкому вогні при постійному помішуванні. Коли маса скачається в єдиний ком і буде легко відділятися від країв каструлі, зніміть каструлю з огня.
2. Даємо тісту охолонути. Вводимо по одному яйцю і розмішуємо. Збивати яйця не потрібно, просто втираємо в тісто В результаті у вас повинно вийти досить м’яке, не густе, але і не дуже рідке тісто. Якщо тісто дуже густе, то йому буде важко піднятися, а якщо занадто рідке, то воно буде розповзатися при выпечке.

3. Ви можете просто викласти тісто з допомогою чайної ложки. Особисто я віддаю перевагу, щоб заварні основи для торта були маленького розміру. Тому використовую кондитерський одноразовий мішок). Відсаджуйте заварні смужки на достатній відстані один від одного, т. к. тісто при випічці збільшується в объеме.
4. Випікайте при 190 гр. 15 хв, потім знижуємо температуру до 170 гр. і ще 10 хв. Не відкривайте дверцята духовки, інакше тісто може впасти І ще раз нагадаю, що заварне тісто краще перепекти, ніж недопечь. Глевке тісто опадає, перетворюючись в блин.

5. В результаті у вас вийде ціла гірка легких повітряних “пальчиків”. Готуємо крем: збиваємо і збиваємо згущене молоко зі сметаною. Акуратно перемішуємо заварні заготовки з кремом. І збираємо наш тортик: укладаємо заварні заготовки будь-якої форми. Прикрашаємо горішками!

Відео рецепт 👇