Сметанний торт ведмедик на півночі класичний

Як зробити смачний Сметанний торт ведмедик на півночі класичний домашній радянський рецепт простий. Цей рецепт я побачила на каналі Випічка і Кулінарія, природно захотілося повторити. Простенький, сухенька і дуже ситний. Такий весь домашній-домашній.

Інгредієнти

Тісто
250 г сметани(20%)
200 р цукру
10 г ван. цукру
100 г сл. масла
20 г какао
0,5 ч. л. соди
430 г борошна + 20 р
щіпка солі

Крем
1050 г сметани треба відважити☝🏻
150 г сах. пудри
10 г ван. цукру

80-140 г горіхів подсушила, порубила у велику крихту.

Сметанний торт ведмедик на півночі класичний покроковий рецепт

1. Всі продукти для тіста кімнатній tº. Сметану (1050г) для крему спершу треба відважити на 5 годин. Після чого її стане менше на грам 200. Залежить від якості і % сметани. Я брала сметани більше, ніж за рецептом (1200), щоб потім не економити на прошарку торта. ⠀ Коржі. Віночком перемішала сметану з цукром і ван. цукром, сіль. Додала дуже м’яке масло, перемішала до однорідності і повного розчинення цукру. ⠀
2. У два прийоми ввела просіяне з содою борошно (430 р), перемішала лопаткою. ⠀ Тісто розділила на 2 рівні частини. В одну додала 20 г борошна, перемішала. В іншу какао (перемішала лопаткою, далі вымешивала на килимку до однорідності кольору) Тісто досить м’яке, але не липло до рук. ⠀ Біле і шоколадн. тісто розділила на 4 частини. Кожну подкатала в шайбочку, прибрала під плівку, в холодильник на хвилин 15. ⠀
3. Коржі по черзі розкачувала на пергаменті (тонко), зверху накривши плівкою. Після густо нарубав виделкою випікала при t 200º С 8 хв (орієнт на свою духовку). Гарячий корж відразу☝ обрізала Ø 18 см(можна 19-21), остудила. Обрізки подрібнила блендером. ⠀
4. Крем. Сметану збила з пудрою і ван. цукром до однорідності. ⠀
5. Збірка. коричн. корж-крем-горіх. крихта-білий корж і т. д. Залишком крему вирівняла торт. Бока обсипала коричн. крихтою, верх горіхами і білої крихтою. Ну і для краси мій улюблений розмарин і лохина 🫐.