Сметанний торт з вишнею монастирська ізба

Як смачно зробити Сметанний торт з вишнею монастирська ізба простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто на 15 трубочок:
200 гр м’якого вершкового масла, тому заздалегідь дістаньте з холодильника
180 гр цукру
300 гр сметани 20-25%
Ванілін
5 г розпушувача
Щіпка солі

Крем:
Сметана 750 гр 25-30 %
Цукрова пудра 300 гр

1 кг вишні попередньо підготувати, прибрати кісточки і відкинути на друшляк.

Сметанний торт з вишнею монастирська ізба покроковий рецепт

1. Все це викладаємо в миску і збиваємо міксером до однорідної маси хвилин 3-5. Заздалегідь просіваємо борошно 700-750 гр, і частинами додаємо в тісто. Не поспішайте додати останню частину. Тісто має бути ніжна, але туге як пластилін. Ділимо на 16 частин, 16я трубочка як запасний аеродром, який, до речі, мене і врятував. Тому що одна трубочка в духовці розкрилася. Скачуємо кульки, у мене вийшло по 80 гр, накриваємо пакетом і ставимо в холодильник на час.

2. Далі дістаємо по одній кульці, розкачуємо довгу ковбаску і потім розкачуємо її в стрічку, десь шириною 7-8 см, зручно це робити на килимку, але якщо його немає, зробіть, як я: обробну дошку оберніть харчовою плівкою. Викладаємо вишню, у мене в кожну трубочку пішло по 15 шт, значить 240 вишень нам точно треба, зверху присипаємо трохи цукром і крохмалем. Защепляем добре краю і викладаємо на деко, застелене хорошим пергаментом, щоб нічого потім не прилипло. Випікаємо при 180 гр до рум’яного кольору, і так 16 трубочек.

3. Даємо охолонути на деку. Готуємо крем. Збиваємо міксером 10 хвилин, поки крем не стане густою, стоячою. Збираємо торт: до Речі у мене немає такої тарілки і підноса, я просто обробну дошку обернула фольгою. Дно змащуємо кремом, викладаємо 5 трубочок, змащуємо їх кремом. Викладаємо зверху 4 трубочки, змащуємо кремом і так до кінця. Шари: 5-4-3-2-1, трикутником. Зверху можна прикрасити шоколадною крихтою. Ставимо в холодильник як мінімум на 6 годин. Торт готовий