Рецепт, написаний від руки в блокноті за рецептом бабусі! Соковитий і м’який домашній торт Наполеон бабусин рецепт. Перевірений роками 🍰 Чесно? Це самий ніжний, самий соковитий і м’який Наполеон, який я їла! Я взагалі не люблю історію типу ‘Мільфей’, де хрусткі коржі і між ними шар крему..нєє.. Я люблю, щоб наполеон у роті розчинявся🤤🤤🤤
Інгредієнти
Тісто:
Борошно – 550 гр
Масло вершкове – 300 гр
Яйце – 1 шт
Оцет 9% – 2 ст л
Вода – 100 мл
Сіль – щіпка
Крем:
Жовтки – 5 шт
Цукор – 300 гр
Борошно – 3 ст л
Ванілін – 1 чл
Молоко – 650 мл
Масло – 100 гр
Соковитий і м’який домашній торт Наполеон бабусин покроковий рецепт
1. Для тіста: Охолоджене вершкове масло перетерти руками з борошном (400 гр) в крихту. У склянці змішати яйце, сіль, укусу і воду. Вилити в борошно, добре перемішати лопаткою. Досипати залишки борошна (150 гр) і вимісити руками тісто. Воно вийде злегка липке. Покласти його в пакет і прибрати в морозилку на 1 годину! Поки готуємо крем: Жовтки перетерти з цукром, ваніллю і мукой.
2. Додати молоко і перемішати віночком. У такому порядку з’єднання продуктів у вас не буде грудочок. Поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. У мене пішло приблизно 7-8 хвилин. Додати вершкове масло і перемішати. Перелити в миску, накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник охолоджуватися. Після того, як тісто відпочине, воно буде дуже еластичним і з ним легко работать.
3. Ділимо все тісто приблизно на 10 частин і кожен кружечок розкачуємо між двома пергаментами. Дуже тонко! З допомогою тарілки або будь-якої іншої форми (у мене діаметр 18 см) помічаємо нашу майбутню форму торта.
4. Прибираємо верхній пергамент, проколюємо виделкою і випікаємо при 190 градусах приблизно за 8-10 хвилин. До легкої румяночки. Випікати всі коржі окремо. Інше тісто зберігати в холодильнику. Коли коржі охолонуть, можемо збирати торт. (Я зробила з 9 шарів, 1 використовувала для обсипання).
5. Крему не шкодуйте. Його вистачить на весь тортик) Залишки від коржів подрібніть в блендері і добре обсипте тортик. Приберіть його в холодильник мінімум на 10 годин! Він повинен добре-добре просочитися!
Відео рецепт 👇