Солодкий пиріг Губадья по татарськи простий рецепт в духовці. Сімейні рецепти традиційних рецептів – найважливіше, чи не так?) Хочу поділитися з вами самим-самим перевіреним і улюбленим рецептом десерту, перед яким не може встояти ніхто! Обов’язково зберігайте, печіть і діліться з друзями).
Інгредієнти
Тісто дріжджове:
30 гр дріжджів
2 яйця
100 гр цукру (можна за смаком)
1 год л солі
100 гр вершкового масла
1 л молока
Пшеничне борошно до потрібної консистенції
Для начинки:
Корт
Рис варений
Яйця
Родзинки
Вершкове масло
Цукор
Солодкий пиріг Губадья по татарськи покроковий рецепт
1. Тісто дріжджове:
В тепле молоко додаємо дріжджі, розмішуємо і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин. Яйця збиваємо з цукром, додаємо сіль, тепле вершкове масло. Вливаємо молоко і починаємо додавати борошно до замісу тіста. Залишаємо в теплому місці під кришкою на 1,5-2 часа.
В тепле молоко додаємо дріжджі, розмішуємо і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин. Яйця збиваємо з цукром, додаємо сіль, тепле вершкове масло. Вливаємо молоко і починаємо додавати борошно до замісу тіста. Залишаємо в теплому місці під кришкою на 1,5-2 часа.
2. Збірка:
Тісто ділимо на 2 частини, першу частину розгортаємо в коло і викладаємо на деко (у мене діаметр 28 см). Начинку викладаємо шарами:
1 шар – корт (товщиною 0,5 см)
2 шар – варений рис (варений до напівготовності) товщиною 1 см ( у мене це 1 склянку рису)
3 шар – варені яйця дрібно нарізати шар 1 см (у мене 8-10 яєць)
4 шар – родзинки чорний (за смаком, у мене 1 склянка)
5 шар – дрібно нарізане масло (у мене приблизно 400 гр)
6 шар – цукор (у мене приблизно 1 склянка)
Тісто ділимо на 2 частини, першу частину розгортаємо в коло і викладаємо на деко (у мене діаметр 28 см). Начинку викладаємо шарами:
1 шар – корт (товщиною 0,5 см)
2 шар – варений рис (варений до напівготовності) товщиною 1 см ( у мене це 1 склянку рису)
3 шар – варені яйця дрібно нарізати шар 1 см (у мене 8-10 яєць)
4 шар – родзинки чорний (за смаком, у мене 1 склянка)
5 шар – дрібно нарізане масло (у мене приблизно 400 гр)
6 шар – цукор (у мене приблизно 1 склянка)
3. Другу частину тесту також розгортаємо в пласт і закриваємо пиріг, краї добре защипуємо. Можна додати посипання – суміш борошна і вершкового масла – крихта. Випікаємо при 180 градусах близько 50-60 хвилин до готовности.