Солоні огірки без оцту хрусткі гарячим способом

Як зробити солоні огірки без оцту хрусткі гарячим способом простий рецепт в холодильнику швидкого приготування.

Інгредієнти

☑️ огірки (приблизно 1,5-2кг)
☑️ листя хрону 3шт
☑️ парасольку кропу 1-2шт
☑️ часник-4-5 зуб
☑️ 1л води
☑️ велика сіль 2ст.л. (Без гірки)
☑️ за бажанням і наявності (дубове листя, листя смородини, перець горошком)

Солоні огірки без оцту хрусткі гарячим способом покроковий рецепт

1. У воду додаємо сіль і перемішуємо до розчинення. ⠀ Огірки добре моєму (я ще відрізала попки) – можна цього не робити! ⠀ На дно тари (каструля, банку, відро) кладемо листя хрону, кропу (‼️я купувала вже готовий набір для засолювання в овочевий наметі 👆, майте на увазі, у кого немає своїх листів‼️) і очищені зубчики чеснока.

2. Сюди ж зверху кладемо щільно огірки і заливаємо холодним розсолом, щоб повністю закривали огірки. Важливий момент, вони не повинні у вас спливати, якщо так відбувається – накрийте тарелкой.

3. Залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні. Розсіл стемніє і з’явиться білий пінистий наліт – його прибираємо! Через 3 дні, зливаємо розсіл, кип’ятимо його (пару хвилин) і гарячий заливаємо назад. Даємо охолонути і прибираємо в холодильник. Огірки зберігаються довго!

Відео рецепт 👇