Як зробити суфле без яєць і цукру рецепт простий. У цьому рецепті я використовувала журавлину, але ви можете взяти будь-яку ягоду/фрукт! Форму можна використовувати будь-яку: силіконову, квадратну, круглу-неважливо. Якщо берете круглу або квадратну, то розмір 16-18 див.
Інгредієнти
250 гр ягідне пюре (у мене з журавлини)
20 гр насіння льону
80 гр аквафаба (+на кінчику ножа ксантанова камедь і винний камінь)
5 гр сік лимона
Ваніль (за бажанням)
50 гр рослинне молоко (будь-яке)
80 гр сироп з топінамбура
4 гр агар-агар
Суфле без яєць і цукру покроковий рецепт
1. 1. Підготуємо пюре: В розморожену ягоду/фрукт всипте насіння льону, пробийте заглибним блендером, залиште на 5-10 хвилин, потім пропустіть через сито. Використовувати будемо пюре, що вийшло. На виході повинно вийти ~100 гр.
2. В деже міксера (або в мірній склянці, якщо у вас занурювальний блендер) змішайте аквафабу, ксантанова камедь і винний камінь. Підготуйте лимонний сік, ми його наллємо трохи пізніше.
3. У сотейнику об’єднайте молоко, сироп з топінамбура і агар-агар. Перемешайте.
2. В деже міксера (або в мірній склянці, якщо у вас занурювальний блендер) змішайте аквафабу, ксантанова камедь і винний камінь. Підготуйте лимонний сік, ми його наллємо трохи пізніше.
3. У сотейнику об’єднайте молоко, сироп з топінамбура і агар-агар. Перемешайте.
2. ГОТУЄМО СУФЛЕ:
1. Почніть збивати аквафабу, як тільки з’явиться густа піна, влийте лимонний сік і продовжуйте збивати.
2. Як тільки піна стане міцною, по столовій ложці почніть додавати підготовлене заздалегідь пюре. Введіть всі пюре.
3. Поки міксер поєднує аквафабу і пюре, поставте віриться сироп. Все, що в сотейнику, доводимо до кипіння, потім уварюють до тих пір, поки з лопаточки сироп не буде стікати одинарної цівкою. Якщо стікає краплинами, значить сироп ще не готов.
1. Почніть збивати аквафабу, як тільки з’явиться густа піна, влийте лимонний сік і продовжуйте збивати.
2. Як тільки піна стане міцною, по столовій ложці почніть додавати підготовлене заздалегідь пюре. Введіть всі пюре.
3. Поки міксер поєднує аквафабу і пюре, поставте віриться сироп. Все, що в сотейнику, доводимо до кипіння, потім уварюють до тих пір, поки з лопаточки сироп не буде стікати одинарної цівкою. Якщо стікає краплинами, значить сироп ще не готов.
3. 4. Як тільки сироп приготувався, при включеному міксері ТОНКОЮ цівкою вливайте його в аквафабу і пюре.
5. Після того, як влили весь сироп, дайте міксери попрацювати ще ~хвилину, щоб всі інгредієнти об’єдналися.
6. Далі перелийте вийшло суфле у форму.
7. Приберіть в холодильник для стабілізації ~на 3-5 годин (можна залишити на ніч).
8. Розріжте суфле на порційні шматочки і обваляйте в суміші пудри тростинного цукру (у мене демерара) та кукурудзяного крохмалю 2:1) Зберігати в холодильнику 5 дней.
5. Після того, як влили весь сироп, дайте міксери попрацювати ще ~хвилину, щоб всі інгредієнти об’єдналися.
6. Далі перелийте вийшло суфле у форму.
7. Приберіть в холодильник для стабілізації ~на 3-5 годин (можна залишити на ніч).
8. Розріжте суфле на порційні шматочки і обваляйте в суміші пудри тростинного цукру (у мене демерара) та кукурудзяного крохмалю 2:1) Зберігати в холодильнику 5 дней.
Відео рецепт 👇