Сухе варення конфітюр з айви, родзинок, журавлини, кураги і рома

Сухе варення конфітюр з айви, родзинок, журавлини, кураги і рома простий рецепт домашній.

Інгредієнти

Цукор 150 гр
Вода 1 літр
Сік одного лимона
Айва 600гр
Кардамон щіпка
імбир щіпка
Мускатний горіх щіпка
Кориця 1чл
Жовтий родзинки 100гр
Чорний родзинки 100гр
Журавлина сушена 100гр
Курага 200гр
Ром 100мл

Сухе варення конфітюр з айви, родзинок, журавлини, кураги і рома покроковий рецепт

1. Цукор з водою, довести до кипіння, додати лимонний сік і четвертинки айви (видалити сердцевидку з насінням). Знову доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до м’якості айви (хвилин 30-40) Стежте, щоб не розварилася айва😉
2. Курагу крупно поріжте, додайте всі сухофрукти і спеції, влийте 400мл айвового сиропу, варіть, помішуючи, хвилин 20. Якщо хочеться, щоб було більше рідини і сиропу в кінцевому конфітюр, то можна додатково влити склянку апельсинового соку, буде ще вкуснее.
3. Наріжте айву кубиками і додайте джем, влийте ром і варіть ще хвилин п’ять👌 Розкладетеся стерильні банки і герметично закрийте Хотіла зняти нову порцію, але поки айву ще не купила ніяк (покажу такий варіант зйомки, але тут всі етапи видно)

Відео рецепт 👇