Суп вишисуаз класичний французький

Вишисуаз – дуже простий суп, але він яскравий приклад того, як абсолютно простий набір інгредієнтів може гармонійно звучати разом.
Цибуля-порей вже давно перестав бути дивиною і є в багатьох магазинах. Як зробити Суп вишисуаз класичний французький рецепт простий. Я часто використовую його в приготуванні пирогів, супів і овочевих гарнірів. Він набагато делікатніше і цікавіше за смаком звичайного зеленого лука. А як він грає в цьому супі!

Раніше я готувала вишисуаз за рецептом дідуся Бокюза і тільки з білої частини цибулі-порею. Але спробувавши одного разу варіант Мімі Ториссон, яка використовувала і білу і зелену частину цибулі, вирішила, що він для мене ідеальний. Смак стає більш насиченим та цікавішим, та й просто не треба думати куди подіти решту зелень (варіант сміттєвого відра я не розглядаю).

Інгредієнти

2 ст л масла (вершкового або дхі)
3 товсті стебла цибулі-порею
4 великі картоплини
1 ст л борошна
щіпка мускатного горіха
1 л бульйону (овочевого або курячого)
4 ст л вершків жирність від 22%
Сіль, чорний перець

Суп вишисуаз класичний французький покроковий рецепт

1. Розігріваю каструлю з товстим і розтоплюю масло, додаємо порізаний порей та картоплю. Готую пару хвилин, а потім додаю борошно і мускатний горіх, ретельно перемішую і вливаю теплий бульон.
2. Варю близько 30 хвилин, після додаю вершки, сіль, перець і пюрирую заглибним блендером. Тут дуже важливий момент, не перестарайтеся з пюрированием, інакше суп перетвориться в клейстер.
3. При подачі можна посипати тонко нарізаним пореєм і зеленню, додати трохи сливок.