Суп з червоної риби з вершками з хвостом і головою

Якщо ви раптом стали щасливим володарем риб’ячої голови і хвоста, справа точно пахне юшкою! Та не просто аби який, а фінської! ⠀ Дуже смачний, наваристий, ароматний суп. Рекомендую обов’язково спробувати. Я люблю густий і наваристий – з’їв тарілку і на день вистачило. Як зробити суп з червоної риби з вершками з хвостом і головою рецепт простий.
Суп готується з червоної риби – форель, сьомга, горбуша. Можна зробити мікс, а можна взяти тільки один вид. ⠀ Чим насиченіша рибний бульйон, тим смачніше. Тому я відварюю хвіст і голову близько 25 хвилин, проціджую бульйон через сито, а потім на його основі варю суп. Можна придбати готовий набір для ухи і стейк, який порізати в суп, наприклад.

Інгредієнти

форель – 300-400 р
хвіст, голова, плавники для бульйону
цибулина – 1 шт
морква – 2 невеликих
картопля – 4 середніх
помідор – 1 невеликий
часник – 1 зубчик
сіль, перець за смаком
вершки 10% – 100 р
масло топлене/рослинне – 15 м

Суп з червоної риби з вершками з хвостом і головою покроковий рецепт

1. Готуємо рибний бульйон з голови і хвоста. Проціджуємо, розбираємо хвіст на кістки і м’ясо, кістки викидаємо, м’ясо залишаємо для супу. Філе форелі нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю дрібно ріжемо, моркву на крупній тертці. На топленому або рослинному маслі тушкуємо цибулю, додаємо моркву і дрібно нарізаний помидор.
2. З помідора попередньо видаліть шкірку. Дві картофелены відваріть окремо і зробіть пюре. Решті картоплю наріжте невеликими кубиками. Тепер залишилося все зібрати. У рибний бульйон додайте кубики картоплі, відваріть практично до готовности.
3. Додайте нарізану рибу, засмажку з цибулі, моркви і томатів, картопляне пюре. Так суп буде більш густий. Доведіть до кипіння, варіть до готовності риби кілька хвилин, додайте вершки і ще раз доведіть до кипіння. В кінці додайте дрібно нарізаний часник і зелень. Не забудьте посолити за вкусу.