Суп з квашеною капустою і картоплею

Як смачно зробити Суп з квашеною капустою і картоплею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні готуємо дуже смачний зимовий суп з квашеною капустою і пшоном – запорізький капусняк. Мій варіант з димком на копчених ребрах.

Інгредієнти

✔️копчені свинячі ребра (якщо немає – беремо грудинку яловичини, свинини) 700 р
✔️квашена капуста 600 г
✔️корінь селери 50 г
✔️морква 2 шт
✔️картоплю 2-3 шт
✔️корінь петрушки, якщо є 2 шт
✔️лист лавровий 2 шт
✔️цибуля ріпчаста 2 шт
✔️1 великий свіжий помідор
✔️масло вершкове або топлене 2 ст. л.
✔️петрушка 1 пучок
✔️крупа пшоно 3 ст. л.
✔️сіль за смаком
✔️чорний перець горошком 3-4 шт

Суп з квашеною капустою і картоплею покроковий рецепт

1. Заливаємо ребра водою, доводимо до кипіння. Знімаємо піну. Беремо по 1 шт цибулині, моркви і кореня петрушки і селери, розрізаємо навпіл і обсмажуємо на сухій розпеченій сковороді приблизно 3-4 хвилини. Обсмажені овочі і коріння додаємо в бульйон, солимо і варимо близько 50-60 хвилин. Якщо м’ясо свіже – 90 минут.
2. За 10 хвилин до готовності покласти лавровий лист і перець горошком. Ребра виймаємо, бульйон проціджуємо, знімаємо м’ясо з кісток, нарізаємо дрібніші. Пшоно відварити за інструкцією. Картоплю ріжемо кубиком і закладаємо в бульйон, паралельно кислу квашену капусту відіжміть, якщо дуже кисла, то трохи промийте. Якщо капуста дуже довга – наріжте, покладіть в сковороду і тушкуйте, потроху додаючи бульйон, протягом 15 минут.
3. Залишилися цибулю, моркву і петрушку очистіть, наріжте соломкою і обсмажте На вершковому маслі до красивих золотих бочков. Додаємо тушковану квашену капусту в суп. Закладаємо пасерування і очищене м’ясо, пшоно. Помідор на тертці і теж додаємо до супу. Петрушку дрібно рубаємо і відправляємо в суп. Лаврушки дістати. Як закипить 1 хвилина і вимкнути. Дати настоятися 15 хвилин. Подавати зі сметаною і свіжою зеленью.