Свинячі реберця в соусі теріякі на сковороді

Свинячі реберця в соусі теріякі на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

На 4 порції знадобиться:
– реберця свинячі 1 кг
– часник 2-3 зубчики
– олія для смаження 1 ст. ложка
– насіння кунжуту 1 ч. ложка

Для соусу теріякі
– соєвий соус 100 гр.
– вода 80 гр.
– натуральний оцет (рисовий, виноградний, яблучний) 1 ст. ложка
– 1 ст. ложка меду
– простий цукор білий 60 гр.
– часник 4 зубчики
– крохмаль 3 ч. ложки
– олія кунжутна 1 ч. ложка
– імбир свіжий шматочок розміром з волоський горіх

Свинячі реберця в соусі теріякі на сковороді покроковий рецепт

1. Реберця промиваємо, заливаємо водою врівень, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Зменшуємо вогонь до слабкого кипіння і варимо під кришкою до готовності (40-60 хвилин). Поки м’ясо вариться, готуємо соус теріякі. У сотейник вливаємо соєвий соус. Додаємо в нього мед, оцет, цукор, масло, тертий імбир і чеснок.

2. Крохмаль заливаємо водою, перемішуємо і вливаємо в соус. Доводимо соус до закипання, зменшуємо вогонь і варимо 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Готовий соус проціджують. Реберця виймаємо з бульйону (бульйон виходить наваристий, я його використовувала для приготування горохового супу 😉)

3. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо роздавлені зубчики часнику. Часник знімаємо, викладаємо реберця. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків. Зменшуємо огонь.

4. Додаємо соус теріякі, посипаємо кунжутним насінням і тушкуємо під кришкою, кілька разів перевертаючи, близько 5 хвилин. Блюдо готове 😊 На гарнір найкраще підійде локшина або рис.