Курка фарширована хлібом в мандариновий глазурі

Як зробити запечену курку фарширована хлібом в мандариновий глазурі в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Курка велика 1 шт 1,8 кг
Мандарини 1 кг
Аніс, гвоздика, кориця
Цукор 2 ст л
Оцту 1 ст л
Сіль
Чорний хліб 5 скибочок
Часник 3 зубчики
Масло рослинне
Прованські трави

Курка фарширована хлібом в мандариновий глазурі покроковий рецепт

1. Починаємо приготування з ароматних часникових грінок – чорний хліб нарізаємо кубиками, смажимо до легкого рум’янцю (не хрускоту) з часником, прованськими травами на рослинному маслі. Готовими сухарями начиняємо курку, надійно фіксуючи ніжки один за одного, щоб начинка не випала і сік не вышел.
2. Курку з начинкою підсолюємо, змащуємо маслом і відправляємо в духовку на 30 хвилин на 180 градусів. В цей час готуємо мандаринову глазур – вичавлюємо 200 мл соку мандаринів і потім уварюють його з ложкою оцту, з цукром і ароматними спеціями – бадьяном, гвоздикою і корицей.

3. Температуру тримаємо середню, рідкий сироп увариться в тягучу глазур. До цього часу мине півгодини у нашій курки, тепер додаємо 4 цілих мандарина і знову відправляємо на 30 хвилин. Тільки після другого етапу запікання курку можна добре змащувати глазур’ю і відправляти допекаться до рум’яної цитрусової скоринки ще на 15 минут.
4. Так як глазур містить цукор, наша курка моментально «підсмажиться» стежте, щоб цукровий соус не підгорів. Загальний час випічки 1 годину 15 минут.

5. Готову курку подаємо до столу, щоб вразити всіх гостей її приголомшливим виглядом і ароматом, а запечені мандарини рекомендую розрізати навпіл і подати до кожен порції – куряче м’ясо буде чудово поєднуватися з освіжаючим запеченим фруктом. Ви будете у захваті!

Відео рецепт 👇