Сирі креветки Крудо

Сирі креветки Крудо простий рецепт. Crudo, іспанською та італійською мовами означає сире, не приготовлене. ⠀ Дуже популярне блюдо, яке дозволяє насолодитися натуральним смаком продукту, при цьому легко готується і вже точно нікого не залишить байдужим. Як мінімум ви почуєте: «Фу сире» 😂 ⠀
Для цієї страви можна взяти як заморожений продукт, так і свіжу креветку. Свіжа креветка, піймана у місцях проживання, як наприклад іспанська «Gamba rojo» має дуже ніжну консистенцію, інтенсивний смак і аромат. Така креветка краще всього підходить для приготування цієї страви, але зрозуміло, що такий продукт не завжди буває під рукою. ⠀
Якщо готувати з замороженого продукту, то тут важливо брати не дуже великі, неочищені сирі креветки, перекласти з морозилки в холодильник і поступово їх розморозити, в цьому випадку максимально збережеться смак і текстура. ⠀
Можна приготувати «Крудо» і з молюска — морського гребінця, який має дуже ніжне біле м’ясо. Його потрібно поступово розморозити і нарізати поперек м’язи тонкими скибочками.

Інгредієнти

Креветка сира — 300 г;
Лимон (мені більше подобається лайм) — 1 шт;
Чорний мелений перець або суміш 4 перцю;
Смачне оливкова олія «екстра вірджин» — 3 ст. л.;
Не дуже дрібна морська сіль — пару щіпок.
Якщо ви любите гостре, можна додати дрібно нарізаний перець чилі.

Сирі креветки Крудо покроковий рецепт

1. Свіжу креветку почистити від панцира, видалити кишкову вену, кожну креветку розрізати уздовж навпіл. ⠀ В сервірувальну тарілку, рівним тонким шаром викласти креветки так, щоб вони закривали дно тарелки.
2. Ну, а далі все просто. ⠀ Видавити на креветки сік 1/2 лимона або лайма, поперчити, посолити і полити оливковою олією. Дати постояти хвилин 10, щоб запрацював маринад і сіль розчинилася і відразу подавати. ⠀

3. Тобто потрібно з скибочкою свіжого багета (або будь-якого іншого хліба з пшеничного борошна) і келихом холодного білого вина 👍

Відео рецепт 👇