Закуска з баклажанів запечених в духовці

За насичений чорно-фіолетовий колір баклажана відповідають рослинні пігменти-антоціани, які дуже корисні для здоров’я: знижують ризик виникнення гіпертонічних проблем і розвитку атеросклерозу, інфаркту, знижують тиск і роблять стінки судин більш еластичними. Як зробити закуску з баклажанів запечених в духовці рецепт простий.
Баклажани містять достатню кількість харчових волокон, щоб покращити перетравлення їжі, прискорити обмінні процеси, збільшити відчуття насичення і знизити апетит. Крім усього іншого, баклажани – це дієтичний продукт з низьким вмістом калорій (менше 30 ккал🔥🔥🔥).
Однак, треба знати, що надмірне вживання баклажанів не рекомендується людям, схильним до утворення каменів у нирках, а також пацієнтам з уже наявною сечокам’яною хворобою.

Інгредієнти

Баклажани
Томати
Часник
Оливкова олія
Зелень (петрушка)
Сухі спеції за смаком (сушений базилік)
Сіль
страчателла сир (можна інший, сирний, бринзу, тертий пармезан)

Закуска з баклажанів запечених в духовці покроковий рецепт

1. баклажани Помити й обсушити. Надрізати плід навколо плодоніжки як на відео, наколоти по всій поверхні і запекти на 200 гр в духовці до м’якості (час залежить від розмірів плодів).
2. Остудити і зняти шкірку. Викласти на блюдо і притиснути м’якоть. Нарізати дрібно помідори, часник, додати сіль і улюблені спеції (у мене сушений базилік).

3. Викласти на баклажани, зверху викласти страчателлу і скропити оливковою олією. Прикрасити петрушкою/ кінзою, можна додати волоські горіхи або зерна граната.