Сирна паска з сиропом і зефірної шапочкою

Сирна паска з сиропом і зефірної шапочкою рецепт простий. Ця паска мені нагадав смак дитинства! Охоплення в інста вбивають всі бажання монтувати і ділитися рецептами в стрічці, тому як ніколи дуже важлива ваша підтримка.

Інгредієнти

Опара:
100 гр. Борошна
30 гр. Цукру
25 гр свіжих Дріжджів (8 гр. сухих)
200 мл. Молока

Тісто:
140 гр. Цукру
4 шт. Жовтки яєчні
1 шт. Яйця (С0)
290 гр. Сиру
120 гр. Вершкового Масла
500 гр. Борошно +-
Ванілін за бажанням
Сіль щіпка

Зефірна шапочка:
200 гр. Джем (будь‼️густий)
1 білок (яйце велике білка повинно бути 45-50 гр)

Для сиропу:
90 мл води
200 гр цукру
8 гр. Агар-агар (сила 900)

Сирна паска з сиропом і зефірної шапочкою покроковий рецепт

1. Для опари змішати тепле молоко (30-50С), цукор, дріжджі і борошно, перемішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце на 30-40 хв. Опара повинна збільшитися в 3-4 рази. ⠀ Коли опара готова, починаємо окремо збивати жовтки, яйце і цукор до білого. ⠀ Додаємо сир(бажано брати сухий), опару і перемішуємо. ⠀
2. Поступово починаємо підсипати борошно і замішувати тісто. Воно повинно вийти липке, але не рідке! ⠀ Починаємо додавати сл. масло кімнатної температури по шматочку. ⠀ Вимішуємо не менше 20-25 хв. Руками довше. Накриваємо і залишаємо на 1,5 години в теплому місці без протягів. ⠀
3. Через 1,5 години, всипаємо цукати або сухофрукти, перемішуємо і знову накриваємо на 1 годину. ⠀ Руки змащуємо маслом і ділимо тісто на шматочки по 370 гр., скочує щільно в кулю і викладаємо у форми. Мої форми 12 см по дну. Накриваємо і залишаємо підніматися не доходять до країв 1 див. ⠀

4. Випікаємо 40 хв. в розігрітій до 170-180С духовці без конвекції, режим верх них Можна накрити фольгою, щоб не підгоріли шапочки! ⠀ Остуджуємо на решітці!
5. В сотейнику змішуємо агар-агар і воду, нагріваємо і всипаємо цукор, варимо сироп до 110С. (сироп повинен стікати з лопатки ниткою) Якщо немає градусника то засікаємо час від моменту закипання 4-5 хвилини. За бажанням додаємо барвник. ⠀ До джему додаємо білок і збиваємо все разом до стійких піків. ⠀

6. Потім вливаємо сироп в нашу готову масу з повидла з білком (залишки сиропу з каструлі не відскрібаємо). Збільшуємо швидкість міксера до максимуму і збиваємо ще пару хвилин до щільної маси. Змащуємо відразу, інакше зефір захолоне!

Відео рецепт 👇