Сирна паска з вершками і родзинками

Як зробити сирну паску з вершками і родзинками рецепт простий. Чесно, раніше не вирішувалася її приготувати. Мені здавалося, що це дуже складно🙈 але виявилося все не так! Нам знадобиться пластикова форма для Великодня. Продається в кондитерських магазинах або в супермаркетах перед святом👌🏼

Інгредієнти

(кімнатної температури):

500 г сиру 5-9%
50 г вершкового масла 82,5%
80 г цукру
2 яйця категорії С1
100 г вершків 33%
50г родзинок (замочити в окропі на 10 хвилин)

Сирна паска з вершками і родзинками покроковий рецепт

1. Вершки довести до кипіння на плиті в сотейнику, але не кип’ятити. Зняти з вогню. Яйця з цукром пробити блендером в окремій мисці. Додати гарячі вершки, перемішати. Повернути суміш в сотейник і варити на середньому вогні до загусання. (до температури ~ 80 градусів). Зняти з вогню, трохи остудити до теплого состояния.

2. пробити Блендером сир і вершкове масло. Додати охолоджену заварную масу і знову пробити блендером до однорідності. Додати родзинки, перемішати. Форму поставити догори ногами на поглиблене блюдо (туди буде стікати рідина), прокласти подвійним шаром марли.

3. Попередньо марлю трохи змочити водою і віджати, щоб розподіляти її по формі було зручніше. Викласти сирну масу. Накрити верх паски кінцями марлі. Поставити вантаж вагою +-500грамм. Прибрати в холодильник на 12 годин. По готовності акуратно витягти з форми, зняти марлю і встановити на сервірувальне блюдо.