Шоколадний торт з заварним кремом

Як зробити шоколадний торт з заварним кремом рецепт простий. Зараз покажу рецепт торта, від якого ви точно не потолстеете😁 а чому читайте в кінці 😁

Інгредієнти

(форма 16 см):

БІСКВІТ:
4 яйця, 180 г цукру, 100 г молока, 130 грам борошна, 1 чайна ложка розпушувача, 10 грам ванільного цукру, 30 г какао, 30 грам молока для просочення

КРЕМ:
2 яйця, 60 г цукру, 100 г згущеного молока, 250 грам молока, 3 столові ложки борошна, 120 грам вершкового масла

ГЛАЗУР:
3 столові ложки какао, 3 столові ложки цукру, 4 столові ложки сметани, 50 грам вершкового масла.

Шоколадний торт з заварним кремом покроковий рецепт

1. Для бісквіта: відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки до появи перших бульбашок, потім тонкою цівкою всипаємо цукор, постійно збиваючи. Повинна вийде біла, міцна маса. Збиваємо окремо жовтки і 100 грам молока до пишної піни. Об’єднуємо взяті білки з желтками.

2. Перемішати до однорідності. Просіяти борошно, розпушувач , какао, додати ванільний цукор. Все добре перемішати. Тісто виливаємо у форму і відправляємо в попередньо розігріту духовку на 30-40 хвилин на 180 градусів. Гооовность перевіряйте шпажкою – вона повинна виходити сухой.

3. Готуємо крем: Всі інгредієнти, крім вершкового масла, З’єднати в сотейнику і варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Накрити крем плівкою в контакт і остудити. Додати вершкове масло і перемішати до однорідної маси. Зібрати торт за схемою: корж-просочення з молока – крем і так до кінця) прибираємо торт в холодильник, мінімум на 5 часов.

4. Готуємо глазур: все з’єднати і варити на повільному вогні (помішуючи) до появи перших пухирців. Змащуємо торт глазур’ю і прибираємо ще на 1-2 в холодильник. Прикрашаємо за бажанням і подаємо до столу, але пам’ятайте, як тільки відвернетеся від холодильника, є ймовірність, що цей торт вже з’їдять😁

Відео рецепт 👇