сирна паска Заварна з яєць і вершків

сирна паска Заварна з яєць і вершків рецепт простий.

Інгредієнти

4-6 порцій

500 г сухого сиру жирністю 9-18%
120 г вершкового масла кімнатної температури
250 г яйця (4 шт. категорії 1С)
250 г вершків жирністю не менше 30%
150 г цукру
10 г ванільного цукру
3 г лимонної цедри
300 г добавок (цукати, родзинки, в’ялена журавлина, бланшований мигдаль)

сирна паска Заварна з яєць і вершків покроковий рецепт

1. Якщо сир вологий, помістіть його в друшляк, встановлений над мискою, притисніть гнітом і приберіть в холодильник, щоб стік надлишок сироватки. Протріть сир через сито або обробіть заглибним блендером до гладкості. Змішайте сир з яйцями, цукром, ванільним цукром і вершками в жароміцної миске.
2. Поставте на парову баню і готуйте, часто перемішуючи, поки суміш не нагріється до температури 72С. Зніміть сирну суміш з нагріву, остудіть до 40С. Порціями додайте вершкове масло.
3. Вимішайте до однорідності або обробіть блендером. Вмішайте лимонну цедру і добавки. Викладіть сирну масу у форму для паски, выстеленную складеної вдвічі марлей.
4. Встановіть гніт і приберіть великдень в холодильник на 24-36 годин, до повної стабілізації. Переверніть пасочницу, зніміть марлю. Прикрасьте на свій розсуд. 🐣