Сирне хачапурі по-аджарськи

Сирну хачапурі по-аджарськи (високобілкове). Настав час готувати смачне сирне хачапурі. У мене вийшло приготувати гарну альтернативу класичному хачапурі, більш білковим і менш вуглеводним і жирним.

Інгредієнти

КБЖУ всієї порції
~653/66/29/32

КБЖУ ½ порції
~327/33/14,5/16

Інгредієнти:
• 220 р. сиру (ісп. 2% в брикеті)
• 2 яйця
• 55 р. твердого сиру (ісп. готову терту моцарелу для піци)
• 40 р. борошна (ісп. ц/з рисове борошно)
• 1/2 ч. л. розпушувача
• сіль (за смаком)
• вершкове масло

Сирне хачапурі по-аджарськи покроковий рецепт

1. Жовтки відокремити від білків в окремі ємності. Білки будемо використовувати для тіста, один жовток змастити човник, а другий викласти в готове хачапурі. ⠀ В ємність до білків додати 180 грам сиру і сіль, перемішати, потім додати борошно і розпушувач, вимішати сирну массу.
2. В окрему ємність додати решту 40 грам сиру і додати 40 г тертого твердого сиру, 15 грам також натерти і відкласти в сторону, щоб посипати хачапурі. ⠀ На деко викласти пергаментний папір, змастити оливковою олією і викласти сирне тісто, сформувати руками лодочку.
3. Щоб було легше сформувати і тісто не липло до рук, трохи змочіть руки водою або змастіть оливковою олією, а внутрішні краї човники зручно формувати силіконової лопаткою. Готову човник з допомогою силіконової кисті змастити одним жовтком, який залишали раніше. ⠀
4. Проткнути виделкою внутрішню частину човники і відправити в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Запікати 10-15 хвилин, потім дістати, викласти сирну начинку, зверху посипати тертим сиром і відправити в духовку на 3-4 хвилини вибравши режим гриль.

5. Будьте уважні, щоб хачапурі не підгоріло. ⠀ Коли хачапурі стане золотистим, по центру ложкою зробити поглиблення і викласти жовток, вимкнути духовку і залишити в ній хачапурі ще на 2-3 хвилини. ⠀ Дістати з духовки, за бажанням додати вершкове масло. ⠀ Приємного апетиту!