Чудове сирне печиво з заварного тіста. ⠀ Дуже люблю що-небудь робити з заварним тістом, завжди виходить так смачно, що до зйомки ніколи не доходить. ⠀ Сьогодні печиво врятувало тільки те, що зробила з ранку, поки діти в школі. ⠀
Заварне тісто не потрібно місити руками. Це вже великий плюс. У мене з ним справляете і звичайний міксер. ⠀ Я робила з полбяной борошна, але ви можете взяти звичайну. ⠀ Якщо в холодильнику валяються невеликі шматочки сиру, я все збираю і відправляю в печиво. Найдовше – натерти сир на дрібній тертці. Але тут є лайфхак – попередньо покладіть сир хвилин на 10 в морозилку.
Заварне тісто не потрібно місити руками. Це вже великий плюс. У мене з ним справляете і звичайний міксер. ⠀ Я робила з полбяной борошна, але ви можете взяти звичайну. ⠀ Якщо в холодильнику валяються невеликі шматочки сиру, я все збираю і відправляю в печиво. Найдовше – натерти сир на дрібній тертці. Але тут є лайфхак – попередньо покладіть сир хвилин на 10 в морозилку.
Інгредієнти
вода – 200 г
борошно – 90 р
яйце – 3 шт
масло вершкове – 80 г
сіль – 1/4 год л (якщо сир не дуже солоний можна 1/3 год л)
сир твердий – 100 г
Сирне печиво з заварного тіста покроковий рецепт
1. В невелику каструльку налийте воду, додайте нарізане кубиками масло, сіль, доведіть до кипіння. У киплячу воду всипте відразу все борошно, приберіть з вогню і швидко розмішайте до однорідної маси. Дайте тісту охолонути кілька хвилин, потім додайте 1 яйце і розмішайте ложкою або миксером.
2. Потім по одному додайте решту яйця, кожен раз ретельно розмішуючи. У вас вийде трохи рідке тісто, яке легко падає з ложки. Додайте натертий сир і перекладіть тісто в кондитерський мешок.
3. Можна використовувати щільний зіп пакет, відрізавши кінчик. Отсадите невеликі печива на деко, застелене папером для випічки на відстані 1,5 см один від друга.
4. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин, потім знизьте температуру до 165-170 градусів і випікайте ще близько 7-10 хвилин до рівномірною золотистою корочки.