Сирні сирники з рікоттою

Сирні сирники з рікоттою простий рецепт. Гречані сирники з 2 видів сиру (на одну порцію, з борошном із зеленої гречки) 🖇На всю порцію виходить 6 штук, можна поділити на 2 порції по 3 сирника, якщо в якості десерту до основного прийому їжі.

Інгредієнти

• 100 р. сиру (ісп. 9%, в брикеті)
• 70 р. рікотти
• яєчний жовток
• 25 г борошна + 10 р. на формування (ісп. борошно із зеленої гречки)
• 15 р. кокосової борошна/стружки
• підсолоджувач (ісп. 5 р. эритритола)

Додатково:
• тахін (це 100% кунжутна паста, можна використовувати іншу пасту з горіхів, насіння або арахісу)
• ягоди, у мене полуниця
• кокосові пластівці
• насіння чіа

Сирні сирники з рікоттою покроковий рецепт

1. В миску додати рікотта, сир, жовток і підсолоджувач, ретельно перемішати, додати борошно із зеленої гречки і кокосову, добре вимісити масу. ⠀ ❕Замість кокосового борошна можна використовувати кокосову стружку, але якщо є кавомолка подрібнити кокосову стружку.
2. Також можна поступити з зеленої гречкою, просто подрібнити в кавомолці. ⠀ Розділити масу на 6 частин, ~ 38 грам і сформувати сирники руками, з допомогою склянки чи ножа. ⠀

3. Сковороду добре розігріти і залишити на мінімальному вогні, трохи змастити кокосовим маслом і протерти паперовим рушником. ⠀ Обсмажити сирники до золотистої скоринки з обох сторін на мінімальному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку під крышкой.