Сирний штоллен з мигдалем і апельсином

Як смачно зробити Сирний штоллен з мигдалем і цедрою апельсина простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецепт штоллен дріжджового ви вже знаєте, любите і печете☺️ Багато хто не люблять возитися з дріжджовим тістом👌🏻 Дівчинки, цей рецепт ідеально підходить для вас🙋🏻♀️ Сирний штоллен вершковий, пряний, кексовый, і більш вологий, ніж дріжджовий🤤

Інгредієнти

Для 2х штолленов:

🥄500 р. борошна +/- 30 р.
🥄10 р. розпушувача
🧂1 р. солі
🥄1 ч. л. суміші спецій для пряників
🍧250 р. сиру в брикеті
🥚2 шт. яйця
🧈200 р. вершкового масла
🥄20 р. ванільного цукру
🥄150 р. цукру
🌰80 р. мигдалю
🍊цедра 1 апельсина

Начинка:
🍇250 р. родзинок чорного і білого, журавлини, цукатів (у мене родзинки і журавлина)
🍊сік 1 апельсина або 100 г. чорного рому

Сирний штоллен з мигдалем і апельсином покроковий рецепт

1. З апельсина зняти цедру. Видавити сік. У нього (або у ром) покласти сухофрукти та цукати. Залишити на ніч. Борошно, розпушувач, спеції, сіль змішати віночком. Всі наступні інгредієнти температури. Сир, яйця, цукор, ванільний цукор, м’яке вершкове масло пробити блендером (якщо немає блендера сир перетріть через дрібне сито і просто все змішайте віночком).

2. Додати дрібно нарізаний мигдаль (фундук), цедру апельсина. Додати борошняну суміш, спочатку змішати лопаткою, потім руками. Якщо тісто буде рідким додати ще борошна. Консистенція повинна бути м’яка, ніжна, масляна, до рук не липне. Додати сухофрукти, попередньо їх промокнути від зайвої вологи. Розділити тісто на дві части.

3. Покласти на пергамент, зробити овал, скласти майже навпіл. Випікати в розігрітій духовці при 180С ~40 хвилин. Потім прикрити фольгою, щоб не згорів верх, і допекти ще хвилин 15-20.

4. Гарячі штоллени змастити з усіх боків розтопленим вершковим маслом / мастилом ДХІ / маслом бер нуазет (рецепт Бер нуазет є в пості з дріжджовим штолленом). Щедро посипати цукровою пудрою з усіх сторон.

5. Коли штоллен охолоне загорнути у фольгу або плівку. Витримати хоча б 2 дні, щоб всі смаки розподілилися по штоллену. Перед подачею ще раз посипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇