Такуан маринована редька дайкон з цукром по корейськи

Такуан маринована редька дайкон з цукром по корейськи простий рецепт. Ще один з видів цукемоно (японських солінь). Його часто використовують для приготування маки ролів. Традиційно такуан готують раз в рік, спочатку дайкон висушують протягом 3-4 тижнів на повітрі. А після його маринують в рисових висівках і солі протягом декількох місяців. В результаті процесу ферментації виходить красивий жовтий колір. Звичайно, є полегшена версія маринаду, і сьогодні про неї 👇

Інгредієнти

– Дайкон – 500 гр
– Цукор – 100 гр (кількість цукру варіюється і підбирається за смаком, але воно не повинно бути менше 10% від ваги дайкона)
– Сіль – 1 ст. л
– Рисовий оцет – 1 ст. л
– Куркума – 1 ч. л

Такуан маринована редька дайкон з цукром по корейськи покроковий рецепт

1. – Дайкон чистимо
– Нарізаємо тонкими кружальцями, або полукружками, або смужками, якщо будете використовувати в ролах
– Кладемо дайкон в пакет з зиплоком
2. – Насипаємо до нього цукор, сіль, куркуму, наливаємо оцет
– Добре перемішуємо
– Пакет кладемо в контейнер, добре закриваємо кришкою, це робиться для захисту холодильника, тому що дайкон дуже ароматний 😅

3. – Прибираємо в холодильник мінімум на 2 дні, а краще тиждень.
– Зберігаємо такуан місяць і навіть більше холодильнике.