Тарт татен з яблуками класичний французький пиріг перевернутий

Як зробити смачний домашній пісочний Тарт татен з яблуками класичний французький пиріг перевернутий простий рецепт.

Інгредієнти

Для форми діаметром 20 см

Для тіста:
📌Борошно -200 гр
📌Вершкове масло -115 гр
📌Сіль -1/4 ч л
📌Цукор щіпка
📌Жовток-1 шт

Для начинки:
📌Яблука -4-5 шт
📌Цукор -150 гр
📌Вершкове масло -50 гр

Тарт татен з яблуками класичний французький пиріг перевернутий покроковий рецепт

1. Для цього тарта краще брати міцні яблука. Типу гренні, не білий налив. Щоб вони не перетворилися на кашу поки ми їх смажимо. ⠀ Для тіста борошно, сіль, Цукор, холодне вершкове масло, нарізане кубиками перетираємо в крихту. Додаємо жовток і швидко замішуємо тесто.

2. Збираємо тісто в кулю, кладемо в пакет і відправляємо в холодильник. ⠀ У цей час на сковороді розтоплюємо Цукор до стану карамелі. Сковороду краще брати з товстим дном, щоб карамель не згоріла. Ставимо на невеликий вогонь і чекаємо. У цей час чистимо яблука і ріжемо їх на шість частей.

3. Коли цукор наполовину розтопиться, перемішуємо його з нерастопленным цукром зверху і чекаємо поки все до кінця розтане. Потім зверху кладемо шматочки яблук, шматочки вершкового масла і тушкуємо 3 хвилини. Потім перевертаємо яблука і тримаємо ще 3 – 4 минуты.

4. Знімаємо сковороду з вогню. В цей час Розкачуємо тісто. Кладемо зверху на яблука, Відрізаємо зайве, загинаємо краю і відправляємо в духовку на 200° на 20 – 25 хвилин. ⠀

5. Готовий пиріг дістаємо з духовки. Кладемо зверху тарілку, швидко перевертаємо сковороду і готово. У нас пиріг не встигла охолонути, з’їли за 10 минут.

Відео рецепт 👇