Тарт відкритий пиріг з полуницею з пісочним тістом

Як зробити Тарт відкритий пиріг з полуницею з пісочним тістом рецепт в духовці. Супер річний рецепт – класичне пісочне тісто і приголомшлива полунична начинка

Інгредієнти

Тісто;
– холодне вершкове масло 110 гр.,
– цукор 70 гр.,
– курячі жовтки 2 шт.,
– борошно 240 гр.,
– сіль щіпка,
– розпушувач 0.5 ч. ложки
+ (трохи холодної води, якщо тісто буде погано формуватися.)

Начинка;
Полуниця свіжа або заморожена 650 гр.,
Цукор 60 гр.,
Ванільний цукор/екстракт 2 ч. ложки,
Крохмаль кукурудзяний 30 гр.

Тарт відкритий пиріг з полуницею з пісочним тістом покроковий рецепт

1. Вершкове масло пробиваємо блендером разом з борошном і цукром. Додаємо розпушувач і сіль. Вводимо жовтки і воду. Швидко замішуємо тісто. Відправляємо в холодильник на 2 години. Викладаємо тісто у форму і розподіляємо руками.
2. Шар приблизно 6-8 мм, Зверху кладемо лист пергаменту, який-небудь вантаж (квасоля, горох і тд) і відправляємо в духовку при 180°С на 15 хв. Потім витягуємо пергамент і вантаж і допікаємо до золотистого цвета.

3. Полуницю відправляємо в сотейник з товстим дном і на вогонь. Додаємо цукор, ваніль і крохмаль. Варимо до загустіння. Охолоджуємо в холодильнику і наповнюємо пісочну основу. Приємного аппетита.