Як зробити смачні Домашні тарталетки з пісочного тіста з заварним кремом і желе рецепт простий і швидкий. Річний, ягідний і дуже смачний рецепт тарталеток. Так само можна оформити у вигляді тарта.
Інгредієнти
Пісочне тісто:
Борошно-125г
Вершкове масло-65г
Цукрова пудра-50г
Мигдальна борошно-50г
Жовток-1шт
Молоко-30г
Щіпка солі
Заварний крем:
Молоко-300г
Цукор-100г
Жовток-2шт
Вершкове масло-60г
Борошно-40г
Пакетик ванільного цукру або щіпка ваніліну
Малинове желе:
Малина-180г
Цукор-30г
Агар-агар-1ч.л. без гірки
Тарталетки з пісочного тіста з заварним кремом і желе покроковий рецепт
1. Змішуємо борошно, цукрову пудру, мигдалеву борошно, дрібку солі. Сильно охолоджене вершкове масло рубаємо кубиком і відправляємо до сухої суміші, перетираємо борошно з маслом до утворення крихти. Потім додаємо жовток і молоко і швидко замішуємо тісто. Відправляємо тісто на 1 годину в холодильник, загорнувши в плівку. Дістаємо тісто. На присипаній борошном поверхні розкачуємо, вирізаємо кружечки і розподіляємо по формі для тарталетки.
2. Зверху кладемо лист пергаменту і насипаємо що-небудь важке, наприклад квасоля, щоб дно тарталетки не роздулося. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180° с близько 15 хвилин. Для заварного крему збиваємо жовтки, цукор, борошно. Молоко з ванільним цукром доводимо до кипіння. Частина молока вливаємо в нашу суміш, добре перемішуємо і виливаємо назад в сотейник з молоком.
3. Потім варимо, помішуючи, до загустіння при необхідності проціджуємо, трохи охолоджуємо і додаємо вершкове масло. Накриваємо плівкою в контакт і даємо крему охолонути. Для малинового желе малину промиваємо поміщаємо в сотейник малину і цукор, попередньо малину розминаємо виделкою і проварюємо 5-10 минут.
4. В кінці додаємо агар-агар, змішаний з водою, і гарненько перемішуємо. Даємо охолонути приблизно до 50 градусів і викладаємо його на тарталетки, зверху наносимо крем. Прибираємо тарталетки в холодильник на ніч, щоб дати їм настоятися. Зверху можна прикрасити ягодами, або як я посипати сублімованої малиной.