Теплі запечені роли з мідіями в духовці

Теплі запечені роли з мідіями в духовці простий рецепт 😋 Японська кухня

Інгредієнти

На 3 порції нам знадобиться:
– норі 6 аркушів
– рис круглозерний 1 склянку
– оцет рисовий (заправлений сіллю і цукром) 1 ст. ложка
– мідії 21 шт.
– шкіра лосося, очищена від луски 6 смужок
– довгий огірок свіжий 1 шт.
– сирний сир вершковий без добавок 180 гр.
– кунжут чорний 1/2 ч. ложки

Для спайсі соусу:
– майонез 2 ст. ложки
– часник 1 зубчик
– соєвий соус 1/2 ст. ложки
– устричний соус 1 ч. ложка
– кунжутне масло 1 ч. ложка
– ікра мойви подкопченная 1 ст. ложка
– перець гострий червоний за смаком

Для подачі: соєвий соус, маринований імбир, васабі, палички для їжі

Теплі запечені роли з мідіями в духовці покроковий рецепт

1. Рис промиваємо 3 рази, заливаємо 1,5 склянками води. Після закипання вогонь зменшуємо до самого слабкого, варимо під кришкою 15 хвилин. Вимикаємо. Вливаємо 1 ст. ложку рисового оцту, перемішуємо паличками. Щільно закриваємо кришкою, даємо постояти 20 хвилин. Роли з мідіями. Мідії розморожуємо при кімнатній температурі. Рідина сливаем.

2. На половинку листа норі викладаємо тонкої шар рису. Посередині смужку сиру і смужки свіжого огірка. Викладаємо в ряд 7 мідій. З допомогою циновки скручуємо щільний рол, кінці підбиваємо лезом ножа. Робимо 3 таких ролу. В решті рис всипаємо насіння кунжуту, перемішуємо палочками.

3. Роли з шкіри лосося. Очищену шкіру лосося нарізаємо ножицями на смужки і обсмажуємо 1/2 хвилини на невеликій кількості олії. Трохи підсолюємо і перекладаємо на паперовий рушник. На половинку листа норі викладаємо рис тонким шаром. Перевертаємо лист.

4. В центр викладаємо смужку сиру, по парі смужок шкіри і огірка. Звертаємо 3 таких ролу. Для спайсі-соусу змішуємо всі складові. Змочуючи гострий ніж холодною водою, нарізаємо кожну паличку ролів на 8 рівних частин. Роли з мідіями відразу викладаємо на тарелки.

5. Роли з шкірою викладаємо торцем на змащене деко, робимо зверху шапочки з соусу (я просто кавовій ложкою розкладаю 🙂), зверху зовсім трохи присипаємо перцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 4 хвилини. Розкладаємо по 8 шт. на порцію 😊 Подаємо теплими з соєвим соусом, імбиром і васаби.